Pompoen met citroen, kappertjes en karnemelk dressing

Pompoen met citroen, kappertjes en karnemelk dressing

Het is begin januari en iedereen heeft zo zijn of haar goede voornemens. Het maakt mij altijd nieuwsgierig, maar stiekem hoor je toch wel het meest dat mensen gezonder willen gaan eten. Ook niet gek na de feestdagen, waarin je zo gemiddeld 5-6000 calorieën op een dag eet. Nu had ik bedacht om de komende weken allerlei groente recepten te delen. Vandaag begin ik met pompoen met citroen, kappertjes en karnemelk dressing. Waarbij ik de kappertjes even gefrituurd heb en een frisse dressing van karnemelk, verse kruiden en uiteraard citroen. Het idee van de karnemelk dressing heb ik van Michelin Restaurant Sense in Den Bosch, waar ik vorige week samen met mijn vriend verrassend lekker gegeten heb! Zie hieronder het pompoen recept!


Pompoen in de herfst en winter

Pompoen is super gezond en vooral in de herfst en winter verkrijgbaar in Nederland. Wist je dat er super veel verschillende soorten pompoenen bestaan en dat ze in Amerika bijna heilig zijn?


Serveertip: Pompoen met citroen is lekker als bijgerecht, maaltijdsalade, met wat stokbrood of bijvoorbeeld bij een gebakken visje! 


Opzoek naar nog meer pompoen recepten, maak dan eens een hele pompoen uit de oven klik dan hier!


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Pompoen met citroen, kappertjes en karnemelk dressing

Pompoen met citroen, kappertjes en karnemelk dressing

Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Italiaanse recepten, pompoen gerechten, vegetariche recepten
Totale tijd 40 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • oven
  • Bakpapier of ovenschaal
  • Handrasp
  • Olie/insmeer kwastje
INGREDIËNTEN
  • 1 kleine pompoen
  • 1 biologische citroen (sap & zest)
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 200 ml karnemelk
  • 1 eetlepel kwark of Griekse yoghurt
  • verse kruiden zoals salie, kervel en dille (je kan ook 1 soort gebruiken)
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd als eerste de pompoen in partjes zoals op de foto. Verwijder de pompoenpitten en smeer de pompoen in met olijfolie en peper/zout naar smaak. Rasp de zest van een halve citroen en verdeel over de pompoen stukken. Zorg ervoor dat de pompoenstukken allemaal bedekt zijn met het olie mengsel.
  • Als de oven voorverwarmt is leg je de stukken op een plaat bedekt met bakpapier of in een ovenschaal. Zet voor minimaal 40 minuten in de oven en kijk na 15 minuten of ze niet te hoog staan, anders kunnen ze verbranden. Verdeel nu (na 15 min) de kappertjes over de pompoen en zet weer terug in de oven.
  • Maak nu de dressing, door de karnemelk te mengen met 1 eetlepel citroensap, kwark of Griekse yoghurt, een snuf zout en lekker veel peper.
  • Haal de pompoen eruit, als je er met een vork gemakkelijk in kan prikken en ze lekker gekarameliseerd zijn (verkleurd, zoals op de foto).
  • Leg de pompoenstukken op een mooie schaal en verdeel hier druppelsgewijs de karnemelk dressing en de verse kruiden overheen. Verdeel als laatste de overige citroenzest over de pompoen salade.
  • Keywords: koken met pompoen, pompoen recepten, makkelijke recepten, vegetarisch, koken met citroen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte