Lekkere taart met veel passie gemaakt! Dit recept heeft de moeder van mijn vriend gemaakt en ik had wat limoen toegevoegd! Dit is zo’n taart die onder het kopje ‘Guilty pleasures’ valt. Hij is alles behalve gezond en daarom meer een weekend recept. Maar geloof me… zó lekker! Pecantaart met limoen heeft een perfecte balans tussen hartig, zoet en fris!

Pecantaart met limoen

Ingrediënten bodem:
150 gram koude roomboter
1 eidooier
1 a 2 eetlepel koud water
250 gram bloem
1 eetlepel suiker 
sap en zest (rasp) van 1 limoen

Vulling:
2 eieren
100 gram basterdsuiker
50 ml agave siroop
50 gram gesmolten roomboter
175 gram pecannoten

Materialen
Mixer/keukenmachine
Taartvorm
Bakpapier
Steunvulling (of rijst/bonen)
Handrasp

Bereiding

1. Als eerste verwarm de oven op 170 graden. Vet de taartvorm in met wat boter.
2. Voor de bodem: snijd de boter in stukken en doe samen met 1 eetlepel suiker en de bloem in een kom. Mix door elkaar tot er kruimels ontstaan.
3. Vervolgens voeg je de eidooier toe en mix door elkaar. Voeg beetje bij beetje wat van het koude water toe tot het deeg begint samen te hangen. Kneed er een bal van rol uit op een werkvlak bestrooid met bloem. Bekleed de bakvorm met de lap deeg.
4. Neem vervolgens een stuk bakpapier minimaal de grootte van de bakvorm en houd heel kort onder de kraan. Frommel op tot het een prop wordt en vouw daarna weer uit elkaar. Leg het bakpapier op het deeg en vul met een steunvulling. Bak de taartbodem ongeveer 20 minuten in de oven.

Vulling

5. Maak ondertussen de vulling: klop de eieren door elkaar met een mixer. Voeg de basterdsuiker toe en mix door elkaar. Voeg ook de agavesiroop en de gesmolten boter erdoor. Nog wat limoenrasp en sap toe Hak eventueel 100 gr van de pecannoten grof en voeg ze toe aan het eimengsel (kunt ze ook in zijn geheel toevoegen).

6. Verwijder vervolgens het bakpapier en de steunvulling uit de taartvorm en giet het mengsel er in. Verdeel de overige pecannoten mooi over de bovenzijde. Bak de taart ongeveer 25 tot 30 minuten. Haal de pecantaart uit de oven en laat afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. 

Tip: als laatste, net voor het uitserveren voeg je nog wat limoenrasp toe voor een feestelijk en lekker effect!
 
Gek op taart? Probeer dan eens de chocoladetaart met passievrucht!

 

Print Friendly, PDF & Email
on 9 februari 2018

Oh wat heerlijk weer, dames! Allemaal ingrediënten die ik in huis heb, dus misschien maar lekker maken voor het weekend 🙂

on 9 februari 2018

Mmm.. Dit ziet er erg lekker uit ! Deze ga ik binnenkort uitproberen 🙂

on 9 februari 2018

pecan pie! ik ken het uit Amerika, maar heb het nooit gemaakt. Ik hou wel van taarten met een stevig deeg en dat lijkt deze te ijn. Ik vind het wel een ideetje

on 9 februari 2018

Hmm! De combinatie met limoen klinkt heerlijk!

on 9 februari 2018

Super lekker ziet het er uit. Ben benieuwd hoe zoiets smaakt!

on 9 februari 2018

Een weekendrecept zeg je? En wat nou als ik doordeweeks meer beweeg (meer verbrandt!)? Mag ik dan een extra stukje van deze wederom heerlijk uitziende taart? 🙂

on 9 februari 2018

Oooohh dat klinkt lekker! Wil dat wel eens proeven hihi.

on 9 februari 2018

Heerlijk! Ik ben dol op pecannoten…

on 9 februari 2018

Toevallig vorig weekend in Amersfoort voor het eerst pecantaart gehad en inderdaad erg lekker! Citroen lijk me ook een lekkere frisse aanvulling.

on 9 februari 2018

Ziet er ovenheerlijk uit! 😉

on 9 februari 2018

Oooohhh!!! Die ga ik onthouden en zelf een keer maken. Ik ben gek op pecan noten!

on 9 februari 2018

Nog nooit pecan taart gegeten maar die ziet er zo lekker uit op de foto

on 9 februari 2018

Ziet er weer lekker uit meiden! Ik hou niet zo van pecan maar ik geef deze wel een kans haha

on 9 februari 2018

Hmm dat ziet er super lekker uit

on 9 februari 2018

Aparte combi met limoen, vast heel lekker!

on 10 februari 2018

Ik ben niet zo’n fan van pecannoten maar de combinatie die jullie gemaakt hebben klinkt wel lekker! 🙂

on 10 februari 2018

Oef, ziet er lekker uit! Ik ga deze opslaan voor m’n verjaardag over 2 maanden.

on 10 februari 2018

Deze ziet er weer heerlijk uit!

on 10 februari 2018

Ziet er goed uit!

on 10 februari 2018

Oh dit ziet er ook weer zo lekker uit! Mooie foto ook!

on 11 februari 2018

Ziet er lekker uit. Pecannoten zijn mijn favoriet.! Heb meteen trek.

on 11 februari 2018

ziet er heerlijk uit

on 12 februari 2018

Ik ben gek op pecannoten en limoen, dus dit lijkt mij de ultieme combinatie. Helaas ben ik geen bakprinses (ik heb ook geen keukenmachine, alleen een staafmixer) maar met een klein kindje probeer ik nu steeds meer uit.

on 13 februari 2018

Wat een heerlijke taart! Ben benieuwd hoe deze smaakt 🙂

on 13 februari 2018

Ziet er heerlijk uit zeg! 😀

on 14 februari 2018

Alleen al uw foto’s; ik blijf het zeggen 😉
Smakelijk!

on 14 februari 2018

Ooooh hmmm ik hou erg van pecannoten! Goede tip.

on 14 februari 2018

Thanks, nu heb ik trek! ?
Klinkt heerlijk, deze ga ik zeker een keer maken!

on 15 februari 2018

Oh heerlijk! Ga ik zeker eens uitproberen! Ik woon namelijk in Amerika en dat is hier sowieso een taart die in de top 5 van menig Amerikaan zit. Zeker rond de periode van Thanksgiving. Als ik deze zelf kan maken ga ik hier dus zeker mee scoren!

on 15 februari 2018

Hi davina! Wat leuk dat je in america woont, waar ergens? Er benieuwd wat je er van vindt 🙂

on 15 februari 2018

lijkt mij heerlijk, en pecannoten zijn super gezond!

on 17 februari 2018

Deze ziet er echt superlekker uit. Mmm!

on 20 februari 2018

Ik ben niet zo van de pecannoten, maar moet eerlijk zeggen dat het er wel heerlijk uitziet!

on 23 februari 2018

Dit lijkt me een heerlijke taart. Ik vind pecannoten erg lekker en eet het eigenlijk te weinig. Goed excuus om het eens in een taart te eten.

on 5 maart 2018

Dit lijkt me een zalige taart! ik begin hier spontaan te watertanden! <3

One Trackback:

[…] Ben je gek op taart met limoen? Probeer dan eens Pecantaart met limoen! […]

Write a comment:

*

Your email address will not be published.