+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Lekkere taart met veel passie gemaakt! Dit recept heeft de moeder van mijn vriend gemaakt en ik had wat limoen toegevoegd! Dit is zo’n taart die onder het kopje ‘Guilty pleasures’ valt. Hij is alles behalve gezond en daarom meer een weekend recept. Maar geloof me… zó lekker! Pecantaart met limoen heeft een perfecte balans tussen hartig, zoet en fris!

Pecantaart met limoen

Ingrediënten bodem:

  • 150 gram koude roomboter
  • 1 eidooier
  • 1 a 2 eetlepels koud water
  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel suiker 
  • sap en zest (rasp) van 1 limoen

Vulling:

  • 2 eieren
  • 100 gram basterdsuiker
  • 50 ml agave siroop
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 175 gram pecannoten

Benodigdheden

  • Mixer/keukenmachine
  • Taartvorm
  • Bakpapier
  • Steunvulling (of rijst/bonen)
  • Handrasp
Bereiding Pecantaart met limoen 
  1. Als eerste verwarm de oven op 170 graden. Vet de taartvorm in met wat boter.
  2. Voor de bodem: snijd de boter in stukken en doe samen met 1 eetlepel suiker en de bloem in een kom. Mix door elkaar tot er kruimels ontstaan.
  3. Vervolgens voeg je de eidooier toe en mix door elkaar. Voeg beetje bij beetje wat van het koude water toe tot het deeg begint samen te hangen. Kneed er een bal van rol uit op een werkvlak bestrooid met bloem. Bekleed de bakvorm met de lap deeg.
  4. Neem vervolgens een stuk bakpapier minimaal de grootte van de bakvorm en houd heel kort onder de kraan. Frommel op tot het een prop wordt en vouw daarna weer uit elkaar. Leg het bakpapier op het deeg en vul met een steunvulling. Bak de taartbodem ongeveer 20 minuten in de oven.

Vulling

  1. Maak ondertussen de vulling: klop de eieren door elkaar met een mixer. Voeg de basterdsuiker toe en mix door elkaar. Voeg ook de agave siroop en de gesmolten boter erdoor. Nog wat limoenrasp en sap toe Hak eventueel 100 gr van de pecannoten grof en voeg ze toe aan het eimengsel (kunt ze ook in zijn geheel toevoegen).
  2. Verwijder vervolgens het bakpapier en de steunvulling uit de taartvorm en giet het mengsel er in. Verdeel de overige pecannoten mooi over de bovenzijde. Bak de taart ongeveer 25 tot 30 minuten. Haal de pecantaart uit de oven en laat afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. 
Tip: als laatste, net voor het uitserveren voeg je nog wat limoenrasp toe voor een feestelijk en lekker effect!
 
Gek op taart? Probeer dan eens de chocoladetaart met passievrucht!

 

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
pecantaart met limoen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This