+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Italiaans, ik kan er geen genoeg van krijgen! Dit is een receptje wat ik een tijd geleden gemaakt heb en bewaard heb voor de Nationale week zonder vlees. Een heerlijk receptje waar kaas en groente mooi samen komen. Parmigiana van aubergine, courgette en citroen is een geïmproviseerd gerechtje wat ik ooit eens bij een kleine Italiaan gegeten heb als snack/hapje. 

Parmigiana van aubergine, courgette en citroen

Bereidingstijd: 45 minuten voor 2 personen

Ingrediënten

  • grote aubergine
  • courgette
  • 1 biologische citroen
  • 6 el (extra vierge) olijfolie + extra voor erover
  • 250-300 ml San Marzano gepelde tomaten uit blik
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 bol buffelmozzarella *in dunne plakjes
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas *Haal bij de kaasboer
  • 1 sjalotje, in halve ringen
    Verse kruiden zoals met basilicum en peterselie

Benodigdheden

  • ovenpan
  • steelpan

Bereidingswijze Parmigiana van aubergine, courgette en citroen

1.Verwarm de oven voor op +/-200 graden
Snijd als eerste de aubergine en de courgette in plakken van een halve centimeter. Zet een anti aanbak pannetje op middelhoog vuur en gril de aubergine en courgette plakken aan beiden zijden.

2. Voeg wat olie toe in een steelpan en voeg de knoflook en sjalotjes toe. Laat even pruttelen, voeg citroenrasp van een halve citroen toe en roer het geheel. Voeg nu de San Marzano gepelde tomaten uit blik toe.

3. Snijd de aubergine en de courgette over de lengte in ¾ cm dikke plakken. Verhit de grillpan goed heet voor. Bestrijk de plakken aubergine en courgette dun met olijfolie. Gril ze in porties aan beide kanten bruin en gaar. Leg ze op een bord en gril zo steeds de volgende portie.

4. Pak een ovenschaal en leg hier als eerste een plak aubergine in en bedek dan met een plakje Mozzarella, daarna een plekje courgette en herhaal dit tot je een mooi torentje hebt gekregen. Boven op leg je nog de overige mozzarella en de Parmezaanse kaas voor een lekker kaas korstje. Schenk de zelfgemaakte tomatensaus erbij (niet er op) en laat voor ongeveer 25 minuten stoven. 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

 

 

 

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Parmigiana van aubergine, courgette en citroen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This