+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Dit recept heb ik al een tijd in mijn hoofd. Een tijd geleden kreeg ik een paar mooie Mason Jars (weckpotten) uit Amerika, waarbij ik direct dacht aan groente in het zuur zetten. Zo kreeg ik de vraag om met oranje paprika’s aan de slag te gaan om helemaal in de oranje sferen te komen omdat de Oranje Leeuwinnen morgen spelen! Super tof dat vrouwen voetbal steeds meer in de aandacht komt. Mijn jongere zusje is ook een fanatieke speelster! Zie hieronder Paprika in het zuur met citroen en mosterdzaad.

Paprika in het zuur met citroen en mosterdzaad 'The Lemon Kitchen

Paprika in het zuur met citroen en mosterdzaad ‘The Lemon Kitchen

In het zuur, Wecken, of fermenteren wat is dat?

Eigenlijk is het vanuit oudsher een ‘conservering’ techniek om groente of ingrediënten langer te bewaren. Maar er zitten ook veel gezondheidsvoordelen aan én het is superlekker. De groente blijven vaak wat knapperig en krijgen nóg meer smaak door het zuur. Omdat je ze luchtdicht bedekt, kan je ze voor een lange tijd in de koelkast of op een koele plek bewaren. 

Paprika in het zuur met citroen en mosterdzaad 'The Lemon Kitchen

Paprika in het zuur met citroen en mosterdzaad ‘The Lemon Kitchen

Paprika in het zuur met citroen en mosterdzaad

Bereidingstijd 15 minuten en een minimaal 1 dag laten staan

Ingrediënten

  • 1 biologische citroen
  • een flinke scheut natuur azijn
  • groot glas water
  • 3 oranje paprika’s
  • 2 eetlepels mosterdzaad
  • snuf chili flakes
  • theelepel zout en peper

Benodigdheden

  • Jar of weckpot
  • Handrasp of zesteur

Bereidingswijze Paprika in het zuur met citroen en mosterdzaad

  1. Het is een super simpel recept, alleen je moet wel geduldig zijn. Als je groente in het zuur legt heeft het vaak wel een dag in de koelkast nodig om helemaal op smaak te komen. Als eerste was je de paprika, snijd je hem in dunne plakken. 
  2. Pak vervolgens de jar/weckpot, voeg hier de gesneden paprika aan toe, mosterdzaad, chili flakes, citroenzest van 1 citroen, sap van 1 citroen, peper en zout. Voeg als laatste de azijn toe en vul aan met een klein beetje water. 
  3. Doe de deksel er stevig op en zet hem even op zijn kop. Vervolgens zet je hem voor minimaal 1 dag in de koelkast. 

Serveertip: lekker op een toastje, voor in een salade of op een geroosterde broodje met wat zachte kaas. 

Gek op paprika recepten? Klik dan hier! 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
Paprika in het zuur met citroen en mosterdzaad
Auteur
Gepubliceerd op
Kooktijd
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This