+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Paksoi is een van mijn favoriete Aziatische groente. Het is zó makkelijke te bereiden en vooral lekker in een saus zoals chilisaus met een frisse twist van citroen. De paksoi heb ik heel kort even gewokt in olie met verse knoflook en daar heb ik de chilisaus aan toegevoegd met wat verse biologische citroen sap. De pan die ik hiervoor gebruikt heb is van Natural Induction. Een super fijne anti aanbak pan, hij is prachtig groen met witte spikkeltjes. Lees hieronder meer over dit bijzondere, 100 % gerecycled en duurzame merk uit Italië en het Paksoi in chilisaus met citroen recept. 

Paksoi in chilisaus met citroen in 100% geryclede pan 'The Lemon Kitchen

Paksoi in chilisaus met citroen in 100% geryclede pan ‘The Lemon Kitchen

Natural Induction, wat is dat?

Een jong bedrijf wat geweldige pannen maakt, ze zijn groen (groot pluspunt) én 100% gerecycled! Het is ook nog eens de eerste 100% recycled ‘groene’ koekenpan met anti-kleeflaag gemaakt van plantenextracten. De Italiaanse producent TVS Cookware heeft het voor elkaar gekregen om de wereld iets groener te maken. Waar is het allemaal geschikt voor? Eigenlijk alle warmtebronnen zoals elektrische keramische inductie, gas en kookplaat. De pannen zijn makkelijk in gebruik, je hebt maar weinig olie of boter nodig én zo schoon! 

Paksoi in chilisaus met citroen in 100% geryclede pan 'The Lemon Kitchen

Paksoi in chilisaus met citroen

Bereidingstijd:

Ingrediënten

  • 1 biologische citroen
  • 500 gram lepel paksoi of grote paksoi *supermarkt of toko
  • 100 ml chilisaus
  • 1 knoflookteentje
  • snuf peper & zout

Benodigdheden

Paksoi in chilisaus met citroen in 100% geryclede pan 'The Lemon Kitchen

Bereidingswijze Paksoi in chilisaus met citroen

  1. Was de paksoi als eerste even onder de kraan zodat het eventueel aanwezige zand verwijderd wordt. 
  2. Snijd vervolgens de onderkant van de paksoi af en zet de anti kleef pan op hoog vuur. Voeg de fijn gehakte knoflook, citroenzest toe en wok het geheel een paar minuten.
  3. Voeg nu de chilisaus en citroen sap toe, breng vervolgens het gerecht op smaak met zout en peper.

Smakelijk! 

Serveertip: bijvoorbeeld lekker bij wat rijst en gebakken kip! Zin in meer groente bijgerechten? Klik dan hier! 

“Wij zijn trots op de lancering van onze nieuwe serie NATURA-INDUCTION koekenpannen. Duurzaam, praktisch en verantwoord kookgerei met het oog voor een beter milieu. Verantwoord kopen en koken.”

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
Paksoi in chilisaus met citroen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This