Pad Thai met garnalen, gember en citroen

Pad Thai met garnalen, gember en citroen

Mijn vader ging vroeger regelmatig naar Thailand, als hij dan terug kwam toverde hij de lekkerste maaltijden op tafel. Vaak ging dat gepaard met een hapje suiker, rijst of een glas melk om de ‘pittigheid’ te dempen. Maar lekker dat ik het vond! En nog steeds. Pad Thai is een gerecht waar mijn zus vooral op straat in Thailand als streetfood at.
Wanneer ze hier weer enthousiast over vertelde begon ik alweer te watertanden. Ieder heeft zo zijn of haar eigen variant op Pad Thai. Ik kook heel graag met gember en soms wissel ik af met een scheutje Gimber. Lekker met een frisse touch en knapperige nootjes! Hieronder zie je mijn Pad Thai variant met gember & citroen.


Pad Thai met gember

Als je thais kookt kook je vanzelfsprekend met de lekkerste smaakmakers waaronder gember. Je kan verse gember gebruiken maar ook bijvoorbeeld Gimber. Mijn favoriete licht-pittige biologische gember drankje waar je van alles mee kan maken!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
Pad Thai met gember en citroen

Pad Thai met gember en citroen

Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Trefwoord gezonde recepten, thais, vis recepten
Totale tijd 35 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Vijzel
  • wokpan
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • Thaise rijst noedels voor 2 personen (dunne platte rijst noedels)
  • 1 pak paksoi
  • 1/2 broccoli
  • 2 eetlepels Gimber
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 ei
  • 2 wortels
  • 1 knoflookteen
  • 1 biologische citroen of limoen
  • 150 gram taugé
  • handje pinda's
  • Pad Thai curry *ga hiervoor naar de toko
  • 6-9 gamba's
  • Spicy lover? Snijd dan de rose peper (rawit) in hele dunne plakjes en verwijderd de zaadjes.
BEREIDING
  • Snijd eerst de knoflook teen in kleine stukjes, zet de wokpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook aan. Doe de (in dunne plakjes gesneden) wortel en in kleine stukjes gesneden broccoli erbij. 
  • Voeg na een paar minuten bakken de taugé erbij en een ei, blijf roeren zodat het ei zich in kleine stukjes verdeeld.
  • Laat de noedels 4 minuten in kokend water gaar worden met deksel en giet af en zet even apart.
  • Doe nu de saus en een eetlepel vissaus, 2 eetlepels Gimber in de wokpan erbij. Doe de paksoi (in grove stukken gesneden) en doe rasp van 1 hele citroen erbij in de pan. Roer nogmaals.
  • Doe nu de gare noedels erbij en blijf de wokpan schudden (zodat het mengt). Als laatste doe je de gamba's erbij. Na een paar minuten worden ze mooi oranje van kleur en zijn ze gaar.
  • Pak ondertussen een vijzel en doe hier de pinda's in, maak ze zo fijn als dat je zelf lekker vind. Verdeel als laatste over je bord met de zelfgemaakte Pad Thai! Serveer er een schijfje citroen/limoen bij, knijp uit over je hele bord.

Recepten met gember

Ben je opzoek naar nog meer recepten met gember?
Zalm past er heel goed bij! Maak dan bijvoorbeeld eens zalm ceviche of zalm in sojasaus, gember & citroen. Een zomers #vegan voorgerecht kan ook zoals Watermeloen tartaar met avocado en gember.
Liever zoet? Maak dan gember cake met rum & citroen.

#Samenwerking met Gimber

pad thai met citroen en gember
pad thai met citroen en gember

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte