Orzo is een bijzonder (lekkere) pastasoort in een rijst vorm, maar dan net iets ovaler. Het doet mij qua structuur denken aan zowel parelcouscous als risotto. Het betekent in het Italiaans letterlijk ‘gerst’. Het wordt overigens ook veel in de Arabische & Griekse keuken gebruikt. Maar daar wordt het dan weer rosa marina en ook wel riso genoemd. Ik vind orzo een veelzijdig product en helemaal ideaal als je niet al te lang in de keuken wilt staan. Deze keer heb ik de orzo kort gekookt en wanneer het beetgaar is gemengd met zelfgemaakte citroen pesto, daarbij heb ik een lekkere rosé gegaarde zalm en kerstomaatjes. Een snelle, makkelijke en voedzame maaltijd. Lees hieronder meer over het orzo met zalm recept.
Een leuk weetje is dat orzo als traditie in Italië bij bruiloften geserveerd wordt. Orzo is lekker om in je soep te doen, in een snelle tomatensaus of met verse (citroen) pesto en gegrilde prei. Omdat de orzo korreltjes niet zo groot zijn heb je maar heel weinig saus en kooktijd nodig. De zalm is net zoals de kerstomaatjes even in de oven gegaard. Súper lekker en gezond.
Heb je dit recept gemaakt? Leuk! Wil je een reactie/review achterlaten?
Koken met orzo is lekker, maar vooral erg makkelijk. Het is namelijk zo gaar en je kan er allerlei soorten gerechten mee maken. Â Ben je op zoek naar nog meer orzo recepten met citroen, zoals deze orzo met zalm? Kijk dan eens op deze pagina’s:
Â
3 reacties
heerlijk recept en supergemakkelijk te maken!Komt in onze top tien!
Wat lekker. Ik ben dol opzalm en pesto. Dat wordt smullen.
Mooi