1 Comment

Afgelopen week was ik in Brussel, tijdens de lancering van het foodconcept Kamoon. We waren via Joel Rammelsberg, een goede vriend uitgenodigd. Ik ken Joel al jaren, hij is de meest gepassioneerde chefkok in mijn omgeving. Alles wat hij maakt gaat samen met veel passie voor kwaliteit en smaak. Tijdens mijn vorige opleiding heb ik stage gelopen in Brussel bij sterrenzaak WY Brussels. Hij was op dat moment nog souschef en is binnen een jaar gepromoveerd naar chef. Wat hem een van de jongste sterrenchefs van België maakt.

Kamoon-tasjes

Het concept Kamoon

Kamoon is een foodconcept wat een leverdienst is voor verse evenwichtige maaltijden. Dit is opgezet door drie Brusselse ondernemers. Joel Rammelsberg stelt de recepturen samen. De recepten zijn zo veel mogelijk lokaal en biologisch en de levering is binnen 13 minuten. Mocht je levering er niet binnen 20 minuten zijn, krijg je hem zelfs gratis. Wat een service!
Alle gerechten zijn rijk aan groente. Je kunt elke week kiezen tussen, vis, vlees en vegetarisch. De maaltijden zijn te bestellen via de website en binnenkort via een app. Kamoon zal vanaf eind augustus van start gaan en levert dan met fietskoeriers in de wijk Elsene. Later op meerdere plekken in Brussel.

Kamoon-eten

De lancering

Tijdens de lancering van Kamoon, mochten we allemaal één gerecht uitkiezen om te proeven. Ik was samen met Lea de vriendin van Joel. Op aanraden van Joel hebben we gekozen voor de kip en de vis met truffel. Als ik zie dat er ergens truffel in zit, ga ik watertanden en is de keuze zo gemaakt. De gerechten werden geserveerd zoals bij een levering. Dit houdt in dat je een gerecht besteld en dat het al eerder klaar is gemaakt en warm wordt gehouden op een temperatuur rond de 60 graden. Het zorgt ervoor dat het gerecht een langere tijd de zelfde kwaliteit en voedingsstoffen behoudt. Dit is ook de reden waardoor ze binnen 13 minuten kunnen garanderen dat je eten geleverd is.

Dit zou het in Nederland goed doen naast de dagelijkse afhaal mogelijkheden. De vraag naar gezond, kwalitatief en lekker eten, is groot. Als mijn vriend en ik geen zin hebben om te koken en we kijken op thuisbezorgd.nl dan worden we niet blij van het aanbod. Dit kan een oplossing zijn voor mensen die snel, redelijk goedkoop en goed willen eten. Wij zijn nu al fan!

 

Print Friendly, PDF & Email
on 26 februari 2018

Heel tof concept! Ik zoek het eens op!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.