Monchoutaart met abrikozenjam & citroen

Monchoutaart met abrikozenjam & citroen

Een taartje voor de koning! Helemaal in de kleur van Nederland met een bijpassend gouden lepeltje en mijn nieuwe servies. Ik ben geen zoetekauw, maar je mag mij gerust wakker maken voor een lekkere monchou taart. Die van mijn zus en schoonmoeder zijn ook zó verslavend lekker. Omdat er tegenwoordig steeds meer ‘minder zoet’ jam varianten zijn. Vind ik jam veel lekkerder, de balans is fijner doordat het minder zoet is en meer naar fruit smaakt. Zie hieronder mijn oranje monchoutaart met abrikozenjam!


Monchoutaart met abrikozenjam

Een redelijk makkelijke taart, die ik ‘minder zoet’ gemaakt heb puur omdat ik het dan ook veel lekkerder vind. Een mooie bijkomstigheid is dat het dan ook minder ongezond is. Een plus dus! Het fijne van monchoutaartjes is dat het weinig met echt bakken te maken heeft en dus zo gepiept is. Lekker voor als je wat te vieren hebt of als nagerecht.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
zesteur illustratie the lemon kitchen
Tool
Zesteur
Monchoutaart met abrikozenjam

Monchoutaart met abrikozenjam & citroen

Gang taart
Keuken Italiaans
Trefwoord monchou taart, taart met citroen
Totale tijd 1 uur
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • staafmixer
  • Handrasp of zesteur
  • bakvorm +/- 26 cm (ribbeltjes)
  • spatel
  • bakpapier
  • Vijzel
INGREDIËNTEN
  • 300 gram monchou
  • 100 gram roomboter of magarine *en een beetje om in te vetten
  • 70 ml ongeklopte slagroom
  • 250 gram bastogne koeken
  • handje walnoten
  • 5 eetlepels abrikozenjam *een minder zoete variant
  • 1 biologische citroen
BEREIDING
  • Maak de bastogne koeken fijn met bijvoorbeeld een vijzel, voeg daarna de walnoten erbij zest an een halve citroen en meng goed. Laat roomboter smelten en roer de bastogne koken met walnoten erdoorheen.
  • Pak de bakvorm en vet het goed in, je kan voor de zekerheid ook bakpapier er in leggen, zodat je zeker weet dat de monhou taart er heel uitkomt.
  • Doe het bastogne en walnoten mengsel in de bakvorm, druk even (bolle kant van je lepel) aan zodat het een mooie gelijke platte koeklaag krijgt. Zet in de koelkast.
  • Klop nu de slagroom op en doe dan de monhou erbij, klop nog kort tot het gemengd is. Haal de bakvorm uit de koelkast en giet hier het slagroom monchou mengsel overheen. Smeer even gelijdelijk uit en laat minimaal een half uur even opstijven.
  • Haal de monchou taart uit de koelkast en verdeel subtiel de abrikozenjam over de taart. Versier de taart nog met wat citroenkrulletjes of dunne plakjes.
    Smakelijk!

Citroen taart recepten

Citroen past natuurlijk super goed in de patisserie. Deze frisse smaakmaker verleend zich eigenlijk voor alle recepten van voor tot na en van zoet tot hartig. Maak bijvoorbeeld eens Chocolade taart met passievrucht en citroen.of een lekker en trouwens super makkelijk ontbijt taartje met haver, kokos en citroenjam. Oh en als je met koningsdag wil uitpakken bekijk dan Betty’s koningsdag recepten.

de lekkerste monchou taart met abrikozen en citroen
de lekkerste monchou taart met abrikozen en citroen

2 reacties

5 from 2 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept