Een taartje voor de koning! Helemaal in de kleur van Nederland met een bijpassend gouden lepeltje en mijn nieuwe servies. Ik ben geen zoetekauw, maar je mag mij gerust wakker maken voor een lekkere monchou taart. Die van mijn zus en schoonmoeder zijn ook zó verslavend lekker. Omdat er tegenwoordig steeds meer ‘minder zoet’ jam varianten zijn. Vind ik jam veel lekkerder, de balans is fijner doordat het minder zoet is en meer naar fruit smaakt. Zie hieronder mijn oranje monchoutaart met abrikozenjam!
Een redelijk makkelijke taart, die ik ‘minder zoet’ gemaakt heb puur omdat ik het dan ook veel lekkerder vind. Een mooie bijkomstigheid is dat het dan ook minder ongezond is. Een plus dus! Het fijne van monchoutaartjes is dat het weinig met echt bakken te maken heeft en dus zo gepiept is. Lekker voor als je wat te vieren hebt of als nagerecht.
Citroen past natuurlijk super goed in de patisserie. Deze frisse smaakmaker verleend zich eigenlijk voor alle recepten van voor tot na en van zoet tot hartig. Maak bijvoorbeeld eens Chocolade taart met passievrucht en citroen.of een lekker en trouwens super makkelijk ontbijt taartje met haver, kokos en citroenjam. Oh en als je met koningsdag wil uitpakken bekijk dan Betty’s koningsdag recepten.
2 reacties
Oehhh dit ga ik zeker een keer proberen.
Ohh wauw dat gaan we maken met Koningsdag met mn dochters