Lisanne van Superyoga.nl heeft weer een fijn artikel geschreven. Het is belangrijk om gezond te eten en met aandacht te koken en proeven. Het is wetenschappelijk bewezen dat je hier gelukkiger van wordt. Daarom is het niet voor niks dat de Italianen zo gepassioneerd en trots op hun producten zijn. Mijn tip zou zijn geniet van alle kleurrijke ingrediënten die de wereld ons te bieden heeft, beweeg meer en probeer eens yoga.
Mindful koken
Het artikel gaat over leven, koken en eten met aandacht, oftewel mindfulness. Met tienduizenden gedachten per dag hebben we het al snel druk in ons hoofd. Het is makkelijk om aan het verleden en het heden te denken, maar door al die gedachten is het een stukje lastiger om in het hier en nu te leven. Met je volle bewustzijn leven maakt je leven niet alleen leuker, het zorgt ook voor een hoop voordelen. Zo word je productiever, verlaag je het stress niveau en geniet je meer.
Koken is een vorm van meditatie
Eigenlijk is mindfulness een hele toegangelijke manier van mediteren. Je kunt het mindful zijn de hele dag op allerlei manieren toepassen. Als je je gedachten maar kan houden bij de activiteit word het vanzelf stil in je hoofd, om steeds meer in het moment te komen.
Niet oordelen
Being present, without judgment, in every moment. De quote zegt het al, neem in jouw moment van mindfulness alles waar zoals het is en probeer geen oordeel te vellen. Oordelen levert onrust in je hoofd op en dat willen we juist voorkomen!
Eindeloos proberen
Wanneer je mindfulness probeert toe te passen ga je merken dat je een gezonde portie geduld nodig hebt. Ook acceptatie, loslaten, vertrouwen en eindeloos opnieuw proberen komen om de hoek kijken. Om het makkelijk en leuk te houden kun je ook een activiteit per dag uitkiezen, deze activiteit pak je mindful aan.