10 Comments
menukaart

Menukaart Coffee and Friends Amsterdam

Vorige maand waren we een dagje samen in Amsterdam en we kwamen het prachtige koffiezaakje Coffee & Friends tegen. Het zit op een hoek in de Czaar Peterstraat. De zaak heeft een mooie inrichting met pastel kleuren, fantastische marmeren tafels en bar. Het was een bijzondere kennismaking met de eigenaren van deze koffiezaak/lunchroom. We raakten aan de praat en zo kwamen we op een leuke samenwerking met Randy en Ruud. Ze kwamen met het voorstel of wij hun kunnen helpen met het aanscherpen van hun concept en de menukaart ontwikkeling. Onder het genot van een perfecte chai latte en de lekkerste monchou taart, werden we ook nog even geknuffeld door Joy en James, twee lieve poedels. Wat zit het leven toch vol verrassingen! Over de menukaart Coffee and Friends lees je hieronder meer.

Conceptontwikkelaars

Wij zijn beiden opgeleid tot Food Designers/conceptontwikkelaars, dus deze opdracht (menukaart Coffee and Friends) staat echt op ons lijf geschreven! De vraag voor de menukaart was; ontwikkel frisse recepten die foto waardig zijn en maak gebruik van veel groente en fruit. We hebben een paar keer overlegd en zijn uiteindelijk tot deze menukaart gekomen. Lekkere ontbijtjes, yoghurtbowls, tosti’s, sandwiches en American pancakes. We zijn een dagje bij Coffee & Friends geweest en hebben alle recepten gemaakt, uitgelegd en gefotografeerd. De foto’s worden nu gebruikt op de kaart (zie afbeelding)en Instagram.  

Frisse blik

In al onze content zie je ons kernwoord frisheid terugkomen. De menukaart die we ontwikkeld, gestyled en gefotografeerd hebben laten we een fris aspect terugkomen. De gerechten zijn voor Coffee & Friends ontwikkeld zodat ze kleurrijk, fris, aantrekkelijk en foto (Instagram) waardig zijn.
Verder hebben we geholpen met het aanscherpen van het concept, voorstel van nieuwe drankjes zoals Cucumis en daarnaast adviseren van de stijl en voor in de zaak en Instagram. 

menukaart

Menukaart

De menukaart hebben we ingedeeld op Tosti’s met pickles, Sandwiches met zuurdesembrood, American Pancakes variaties, Griekse yoghurt bowl vol met vers fruit, noten en brownies en een mega gezonde Acaibowl. Alle gerechten zijn met passie voor mooi en lekker eten ontwikkeld. We hebben rekening gehouden met veganisten en vegetariërs. Benieuwd geworden naar Coffee & Friends en de menukaart?De kaart is ook in het Nederlands gemaakt (zie de grijze menukaart). Ze zitten in Amsterdam, in de Czaar Peterstraat nummer 135 A. Deze locatie is niet te missen en zit naast een kaaswinkel. 

Smakelijk alvast! 

menukaart engels Menukaart engels

Samenwerken

Wil je ook met ons samenwerken? Neem dan contact met ons op! 

Print Friendly, PDF & Email
on 2 januari 2018

wauw, de kaart ziet er ongelooflijk fris en fruitig uit, ik zou met plezier wat bestellen! 🙂

on 2 januari 2018

Wat een mooi concept zeg, doen jullie dit ook voor andere bedrijven?

on 2 januari 2018

Lijkt mij lekker om eens te gaan eten 🙂

on 2 januari 2018

Wat een heerlijke kaart. Zo een tentjes zouden hier meer moeten zijn.

on 2 januari 2018

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik nog nooit van de opleiding Food innovation gehoord en moest dus even googelen, schaam, haha! Zoals je schrijft voel ik meteen je enthousiasme betreft je werk, heel gaaf!
De kaarten zijn heel gaaf geworden, ik ben een echte zeurpiet met eten, maar in de eerst alinea las ik ‘monchoutaart’ en het water liep me al in de mond, haha! Daarna viel de ‘kip tok tok’ me meteen op, geweldige naam! Leuk artikel! 🙂

on 2 januari 2018

Oh, dit is echt een leuke voor mijn blog! Bedankt voor de tip!

on 3 januari 2018

Lijkt mij een leuke met vooral lekkere gerechten!

on 19 maart 2018

Prachtige kaart geworden, ziet er allemaal heerlijk uit. 😊

on 22 maart 2018

Ik klikte op deze post vanwege het leuke plaatje van de menukaart. Die vind ik erg aansprekend en vrolijk makend.

One Trackback:

[…] Kom maar op met alle goede voornemens! Wij geven het eerlijk toe, elk jaar weer willen we het jaar gezond beginnen en daarom delen wij dit kleurrijke, lekkere en zelfs veganistische broodje. Avocado is favoriet en een vrucht die wij elke week weer in huis halen, net zoals citroenen en limoenen (natuurlijk). Hummus is niet meer weg te denken uit Nederland en wij hebben een groene variant gemaakt! Avocadohummus met gegrilde groente is een gezond broodje! We hebben onlangs een menukaart ontwikkeld en gestyled en dit is één van de broodjes die wij hebben ontwikkeld voor het heerlijke koffiezaakje/lunchroom in Amsterdam Coffee & Friends.   […]

Write a comment:

*

Your email address will not be published.