Print

Mais van de Big Green Egg met citroenboter & bieslook

Mais van de Big Green Egg met citroenboter & bieslook 'The lemon kitchen

5 from 1 reviews

Scale

Ingredients

 

Benodigdheden

Instructions

Verwarm de de Big Green Egg alvast voor tot het de temperatuur van circa 180 – 200 graden heeft bereikt en gebruik de grill plaat.

  1. Als eerste is het belangrijk om van de maïs de bladeren en draden af te halen, snijd de onderkant er ook vanaf. Leg de satéprikkers in een laagje water, zodat ze niet door branden op de Big Green Egg.
  2. Zet vervolgens een kookpannetje op het vuur met een laag water en breng op smaak met wat zout. Kook de verse mais tot ze gaar zijn en laat daarna even afkoelen.
  3. Prik nu de (natte) satéprikkers erin, zodat je de mais met je hand makkelijk kan vasthouden. 
  4. Meng de gezouten roomboter met 1 eetlepel citroenzest, fijngehakte bieslook, gemalen peper en een paar druppeltjes citroensap. Basililcum in huis? Hak dan ook een paar blaadjes fijn en voeg toe aan de boter. Meng het geheel goed en smeer vervolgens de mais met de citroen boter in.
  5. Leg ze voor een paar minuten op de Big Green Egg en draai ze na een paar minuten om. Zodat de maïs een lekkere rooksmaak krijgt. 

Notes

Serveertip: laat nog wat extra citroenboter over de mais smelten.

Keywords: barbecue, big green egg, EGG, citroen, makkelijke recepten, groente, vegetarische barbecue

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief