Print

Madeleines met Limoncello icing

Madeleines met limoncello icing 'The Lemon Kitchen

5 from 2 reviews

Scale

Ingredients

Voor ongeveer 2x 10 Madeleines

Benodigdheden:

Instructions

  1. Als eerste klop je de eieren met de suiker voor minimaal 5 minuten op, gebruik hiervoor een mixer. Dit zorgt ervoor dat het luchtig wordt én groter worden in volume.  
  2. Voeg vervolgens zout toe aan de bloem. Schep de bloem en blokjes roomboter in delen met een spatel door het eimengsel. 
  3. Rasp vervolgens de schil van de halve citroen en roer ook door het beslag.  Nu ga je bakken!
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Vet de Madeleines bakvorm een beetje in met boter. Om vervolgens er zeker van te zijn dat de Madeleines eruit komen strooi je er wat bloem overheen. Letterlijk ‘afstoffen’ dus een lichte waas moet zichtbaar zijn. Draai nu de vorm om en klop het overige bloem eruit. 
  5. Pak een eetlepel en gebruik iets meer dan de helft hiervan om de Madeleine vormpjes te vullen. Ze komen nog redelijk ver omhoog. 
  6. Zet ze in de oven (goed in het midden) zodat de verkleuring gelijk zal blijven. Haal ze vervolgens na ongeveer 8-10 minuten uit de oven, tik ze er voorzichtig uit en laat ze even afkoelen. 

Nu ga je de icing maken

 1. Meng de Limoncello met de poedersuiker en roer het geheel goed, gebruik een kwastje of een lepeltje om dit mooi aan te brengen op de bovenkant van de Madeleines (zie afbeelding). 

Smakelijk!

Keywords: Madeleines, limoncello, citroen, koekjes, cake, zoete recepten

Stem op mij via foodblogawards.nl