+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Sponsor – Afgelopen maandag hebben we geweldig luxe gedineerd bij in Eindhoven. Als je naar dit Michelinrestaurant loopt ga je eerst even door een stukje bos. Het is gevestigd aan De Karpendonkse Plas, een rustgevende plek met mooie hoge bomen en jonge eendjes. Het was zomers warm, het zonnetje scheen en we mochten buiten dineren. Ik heb tijdens mijn Hotelschool tweemaal stage gelopen in een drie en één Michelinsterrenzaak, maar nog nóóit gedineerd. Ik was helemaal in mijn hum! Social Deal biedt een 5-gangendiner aan bij De Karpendonkse Hoeve voor 39,50 (50% korting). Deze smakelijke beleving wil je niet missen!

De Karpendonkse Hoeve

Per seizoen wordt de menukaart door de Chefs aangepast aan het nieuwe jaargetijde. Ingrid van Eeghem is de tweede generatie en eigenaresse van De Karpendonkse Hoeve en vertelt met passie over haar familie restaurant. Ze geeft aan dat zowel lunch als diner een ‘’totale belevenis’’ is die je niet snel vergeet. De huiselijke en ongedwongen sfeer zorgt er voor dat je, je gelijk op je gemak voelt. Er hebben onlangs al meer dan een miljoen gasten in De Karpendonkse Hoeve gedineerd. Ingrid vertelt dat de chefkok al meer dan 30 jaar achter het fornuis staat en eind dit jaar met pensioen zal gaan. De keuken is klassiek met een frisse twist. Eens per jaar nodigen ze een geweldige gastchef in het restaurant uit om zich te laten inspireren tot nieuwe technieken en smaken. Afgelopen jaar hebben ze zich laten inspireren door een Peruaanse gastchef. Zo vertelde ze dat de Ceviche die ze maken, geïnspireerd is op zijn receptuur.

Het menu
We kregen een plek in de schaduw met een mooi uitzicht op de plas. De vriendelijke bediening gaf aan dat het menu wat frisser en lichter is geworden, gezien de hitte. Om af te koelen kregen we ijskoud water met citroen. Lekker! Om de eetlust op gang te brengen kregen we een drietal bijzondere amuses. Voor bij de eerste gangen hebben we een frisse, licht houtgerijpte wijn uitgekozen. Als voorgerecht kregen we Ceviche bereidt in citrus én zoutwater, deze tip hebben ze van de Peruaanse chef. Ik dacht gelijk dit ga ik ook uitproberen! Vervolgens kregen we een intense boullion met zacht gegaarde hooiham en asperge. Hierna een mooi stukje witvis met zeekraal en een frisse knalgroene koude boullion. Als hoofdgerecht een mooi stukje vlees met mega lekkere jus, asperges, wortelpuree en knapperige groene erwtjes. Het nagerecht was pure perfectie, mango met passievrucht, citrus mascarpone, meringues en de lekkerste vanille ijs die je, je kan bedenken.

Het was oprecht het lekkerste menu wat we ooit op hebben. Vooral de frisse smaken en de perfecte balans in de gerechten maken dat het zó onvergetelijk lekker was.

Wil je ook een 5-gangen diner bij De Karpendonkse Hoeve vol proeven en beleven? Kijk dan snel op de website van Social Deal en koop de laatste vouchers, op = op!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This