Limoncello cocktail

Limoncello cocktail

SUMMER COCKTAIL

Een heerlijk verfrissende lente- & zomer cocktail, dat binnen 5 minuten op tafel staat! Het is gemaakt met Limoncello, wat wordt gemaakt met Siciliaanse citroenen. Maak bijvoorbeeld zelf Limoncello, het recept vind je ook in mijn Kookboek! Wist je dat ik afgelopen voorjaar naar de citroenleverancier EkoPlaza geweest ben!? De kwaliteit van de citroenen proef je echt terug in deze cocktail! Dit recept heb ik in samenwerking met Ciao Tutti gemaakt. Een website waar je alles wat je wilt weten over Italië kan vinden.

 

Siciliaanse citroenen ‘Limoncello cocktail

De biologische citroenen van Sicilië worden in het algemeen beschouwd als de allerlekkerste. Daar ben ik het dus helemaal mee eens. Ze hebben een volle citroensmaak maar zijn niet zuur, je kan ze meer omschrijven als fris met zelfs een klein zoetje. De schil (zest) is vaak wat dikker dan de bewerkte citroenen en hebben veel meer aroma en etherische oliën. Nu wordt Limoncello gemaakt van de citroenschillen en daarom zijn deze toppers (biologische citroenen) zich dus perfect voor dit lekkere likeurtje. Zie hieronder het limoncello cocktail recept. 

 

Limoncello met Prosecco

De reden dat Prosecco zo heet is dat je Champagne alleen zo mag noemen als het ook werkelijk gemaakt is in het plaatsje Champagne (Frankrijk). Nu is Prosecco een Italiaanse ‘semi-sparkling wine’. Ik vind het vooral in de zomer lekker als er in de cocktail lichte koolzuur in zit.

 

Maak je eigen limoncello!

Een klein beetje geduld en je maakt heel makkelijk zelf limoncello.


Je zomerse Limoncello cocktail is klaar om van te genieten!
Tip! Lekker bij dit geweldige en gezonde recept!

5/5

Tools die ik gebruik

zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Limoncello met twee glazen

Limoncello cocktail

Gang Drankjes
Keuken Italiaans
Trefwoord recepten met limoncello, tussendoortje
Totale tijd 5 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Zesteur
  • 2 glazen
INGREDIËNTEN
  • ¼ fles Prosecco of Champagne
  • 2 shotjes Limoncello (bijvoorbeeld van Fiorito of maak de Limoncello uit mijn kookboek)
  • 1 Rasp van ½ biologische citroen (deze specifieke Italiaanse citroenen zijn verkrijgbaar bij de EkoPlaza)
BEREIDING
  • Zet als eerste (de twee wijn glazen) in de koelkast of vriezer. Deze cocktail is namelijk ijskoud het lekkerst!
  • Giet vervolgens de Limoncello in de wijnglazen en voeg daarna de Champagne/Prosecco toe.
  • Rasp vervolgens een ½ citroen met de zesteur. Je hoeft daarom niet hard de duwen om mooie citroenzeste krulletjes te krijgen. Voeg dit vervolgens toe aan de Limoncello cocktail en roer nu even.

Recepten met Limoncello

Maak bijvoorbeeld lekkere madeleines met limoncello icing, zalm gemarineerd in rode biet, appel & limoncello of zalm gemarineerd in limoncello van de Big Green Egg.

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

15 reacties

  1. 5 sterren
    Weet je wat ook heel lekker is…. homemade limoncello met tonic en basilicum of limoncello met Spa (rood) met citroen beide met veel ijs! 💕

  2. Goed recept, ga ik een keer maken. Dank je voor t delen. Hier in Spanje, waar ik woon, heb je Cava, dat is ook een soort champagne maar mag die naam dus ook niet gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte