Kwark cakejes met citroen & kokos

Kwark cakejes met citroen & kokos

Een lekker & simpel ontbijt, wat ik geregeld maak en je zelfs een paar ochtenden van kan genieten! Wist je dat in dit recept super gezond is en geen toegevoegde suikers zitten? Het is een recept waarbij ik de kokosmeel gebruikt heb & olie in plaats van boter. Hierdoor worden ze minder zwaar en luchtig! Natuurlijk met frisse tegenhanger van de biologische citroen en vanille kwark. De vanille kwark zit trouwens in en op de ontbijtcakejes! Zie hieronder het kwark cakejes met citroen & kokos recept. 


Kwark cakejes

Kwark in je cake? Ja! Dat geeft een heerlijk romig en speciaal effect aan de cake. Deze cake is sowieso heel anders dan de meeste cakes die je gewend bent. Door het kokosmeel, wat meer vocht opneemt dan normaal meel is de structuur anders. Maar niet minder lekker, maar wel veel gezonder. Daarom is dit recept ook geschikt als ontbijt. Ik ben gek op cakejes en deze kwark cakejes zijn ook nog eens binnen 25 minuten klaar en super gezond.

5/5
Kwark cakejes met citroen & kokos

Kwark cakejes met citroen & kokos

Gang Ontbijt
Trefwoord gezond ontbijt, koken met citroen, makkelijk ontbijt, recepten met citroen
Totale tijd 25 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • oven
  • cupcake of tulband vormpjes
INGREDIËNTEN
  • 1 bak vanille kwark (bijvoorbeeld Optimel
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • ½ biologische citroen
  • 50 gram meel75 gram kokosmeelsnuf zout
  • 1 eetlepel maanzaad
  • 1 theelepel bakpoeder
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht)
  • Meng zonnebloemolie, sap van ½ citroen, zest van 1 citroen, 250 ml vanille kwark, meel, kokosmeel, 2 eieren en maanzaad met elkaar. Meng goed en voeg een snufje zout toe. Als het goed gemengd is kan het wat droger aanvoelen dan je gewend bent, maar dat komt doordat het kokosmeel wat meer vocht opneemt.
  • Vet de cupcake vormpjes of tulbandvormpjes in en verdeel het deeg net tot onder aan de rand. Druk goed aan! Zet ze in de oven voor ongeveer 12 minuten.
  • Haal ze eruit laat ze even afkoelen en schep vervolgens per cupcake een klodder vanille kwark erin. Verdeel als laatste nog wat citroen krulletjes eroverheen. 

Zoete recepten met citroen

Ben je nou opzoek naar nog meer zoete inspiratie?
Maak dan bijvoorbeeld eens Lemoncurd cupcakes met citroen en ricotta, een echte traktatie. Net als een boterham met zoet beleg haha!

Kwark cakejes met citroen & kokos

7 reacties

  1. Hoi! Ik heb ze nu in de oven staan, maar al twee keer 5 min extra (totaal dus nu al 22 min). Zal vast aan verschil in oven liggen? Ben benieuwd!

      1. Ik durfde het niet aan en het leek me ook niet zo gezond dus ik heb 6 eetlepels gedaan 🙂 Ze zijn dus nogal droog en ook helemaal niet gerezen. Voor het eerst wijnsteenbakpoeder gebruikt, daar kan dat laatste ook aan liggen natuurlijk. Jammer, volgende keer beter!

  2. 5 sterren
    Hi Sophie, SO unfortunate to hear, it should look like in the picture. Maybe you accidentally let out one of the components?
    XXX

  3. I tried this as I love all the ingredient components. but this turned out EXTREMELY oily we couldn’t eat it at all 🙁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte