Een lekker & simpel ontbijt, wat ik geregeld maak en je zelfs een paar ochtenden van kan genieten! Wist je dat in dit recept super gezond is en geen toegevoegde suikers zitten? Het is een recept waarbij ik de kokosmeel gebruikt heb & olie in plaats van boter. Hierdoor worden ze minder zwaar en luchtig! Natuurlijk met frisse tegenhanger van de biologische citroen en vanille kwark. De vanille kwark zit trouwens in en op de ontbijtcakejes! Zie hieronder het kwark cakejes met citroen & kokos recept.
Kwark in je cake? Ja! Dat geeft een heerlijk romig en speciaal effect aan de cake. Deze cake is sowieso heel anders dan de meeste cakes die je gewend bent. Door het kokosmeel, wat meer vocht opneemt dan normaal meel is de structuur anders. Maar niet minder lekker, maar wel veel gezonder. Daarom is dit recept ook geschikt als ontbijt. Ik ben gek op cakejes en deze kwark cakejes zijn ook nog eens binnen 25 minuten klaar en super gezond.
Ben je nou opzoek naar nog meer zoete inspiratie?
Maak dan bijvoorbeeld eens Lemoncurd cupcakes met citroen en ricotta, een echte traktatie. Net als een boterham met zoet beleg haha!
7 reacties
Hoi! Ik heb ze nu in de oven staan, maar al twee keer 5 min extra (totaal dus nu al 22 min). Zal vast aan verschil in oven liggen? Ben benieuwd!
Hoi, ben dit nu aan het maken, klinkt heerlijk, maar klopt 250ml olie wel? Is extreem veel toch?
Groet, Linda
Hoi Linda,
Ja als je het vergelijkt met boter dan is t wel in verhouding. Hoe zijn ze geworden?
Ik durfde het niet aan en het leek me ook niet zo gezond dus ik heb 6 eetlepels gedaan 🙂 Ze zijn dus nogal droog en ook helemaal niet gerezen. Voor het eerst wijnsteenbakpoeder gebruikt, daar kan dat laatste ook aan liggen natuurlijk. Jammer, volgende keer beter!
Hi Sophie, SO unfortunate to hear, it should look like in the picture. Maybe you accidentally let out one of the components?
XXX
I tried this as I love all the ingredient components. but this turned out EXTREMELY oily we couldn’t eat it at all 🙁
hier wil ik wel in bijten hah!