Print

Krokante snack boontjes met citroen zout

Scale

Ingredients

1 potje gare witte bonen *Eigenlijk kan je alle bonen kiezen
Biologische citroen
Salt flakes

Instructions

  1. Voor een heel simpel recept heb je bijna geen bereidingswijze nodig, maar voor de zekerheid typ ik het toch even voor jullie uit.
  2. Als eerste verwarm je de oven voor op 200 / 220 graden (hete lucht). Laat de bonen goed uit lekken en dep ze even af als er nog wat vocht aan zit. In de oven ga je ze letterlijk roosteren of ‘uitdrogen’ en krokant krijgen. 
  3. Zet ze voor ongeveer 20 minuten in de oven, maar blijf erbij zodat ze niet verbranden.
  4. Maak nu het citroen zout, gebruik hiervoor een vijzel of meng zout met 1 theelepel citroenzest.
  5. Als de krokante bonen uit de oven zijn gekomen, laat je ze iets afkoelen en strooi je het citroen zout er overheen.

Smakelijk! 

Keywords: gezonde snacks, citroen, bonen, krokante snack,

Stem op mij via foodblogawards.nl