Als je gek bent op vongoles of venusschelpen dan vind je kokkels ook heerlijk! Eigenijk lijken ze qua smaak enorm veel op elkaar, maar qua uiterlijk zijn kokkels te herkennen aan hun prachtige gerimpelde schelpen. Daarnaast zijn kokkels deels oranje, dit herken je aan het ‘neusje’ of ‘haakje’. Ze zeggen ook wel dat deze schelpdieren hierdoor ademen. Als MSC-ambassadeur ben ik altijd mega nieuwsgierig en binnenkort ga ik dan ook een dag mee om kokkels te rapen met het MSC-keurmerk. Kokkels komen namelijk uit Zeeland en eigenkijk een dus een duurzame optie met een zeer korte keten! Súper interessant!Â
Omdat ik nog niet eerder aandacht besteed heb aan kokkels begin ik met een heel simpel recept. Een theater voor de smaken van mijn nieuwe kookboek The Lemon Kitchen Sicilië dat op 7 april uitkomt. Plaats alvast je pre-order! Verse munt, biologische citroen en goede olijfolie zijn fijne en pure smaakmakers. Combineren perfect met duurzaam gevangen vis, schaal & schelpdieren. In dit recept kan je ervoor kiezen om de kokkels af te blussen met witte wijn, maar het is zeker geen must!Â
Â
Serveer deze kokkels met munt op een grote schaal en geef iedereen een vorkje om van dit lekkere ‘bijgerecht’ te genieten.
Als ‘seafood’ lover staan er inmiddels al veel schaal en schelpdieren recepten op mijn website en in mijn kookboeken. Ben je opzoek naar nog meer schelpdier recepten, zoals deze kokkels met munt? Maak danbijvoorbeeld eens:
Dit recept vind je niet exact terug in mijn nieuwe kookboek, maar het geeft wel een mooi beeld van de Siciliaanse smaken. Pre-order nu mijn The lemon Kitchen Sicilië Kookboek. Dan stuur ik hem rond 7 april zo snel mogelijk gesigneerd jouw kant op!Â
Eén reactie
Leuke tip dat je kokkels kan vervangen voor vongoles: