Huisdiervoer met MSC-gecertificeerde vis
Msc keurmerk dierenvoeding

Huisdiervoer met MSC-gecertificeerde vis

Duurzaam gevangen vis voor huisdieren 

Als trouwe MSC-keurmerk ambassadeur vind ik het erg belangrijk dat mijn katten ook gecertificeerde vis eten. Onze lieve Ragdolls Lila en Cello (fotomodel) zijn allebei gék op vis! Ik maak ze zowel blij met verse vis, maar ook gewerkt in visvoer. Onlangs was ik op het hoofdkantoor van MSC-keurmerk en bespraken we het belang van huisdiervoer met MSC-gecertificeerde vis. Onlangs heb ik in verschillende supermarkten en winkels gekeken naar het huisdiervoeders assortiment. Ik kwam er achter dat steeds meer merken (gelukkig) kiezen voor huisdiervoer met MSC-gecertificeerde vis erin. In veel producten vind je zelfs duurzame visolie terug. Vaak gewonnen uit haring. Ik ben groot fan van biologisch kat en hondenvoeding van het merk Yarrah. Lees over dit merk hieronder verder. 

HUISDiervoer met MSC-GECERTIFICEERDE VIS

Supergoed dat steeds meer huisdieren duurzame gevangen vis geserveerd krijgen. Uit nieuwe cijfers blijkt dat het aantal huisdiervoerproducten met MSC-gecertificeerde duurzame vis-, schaal- en schelpdierproducten in de lift zit!

  • Alleen al in het afgelopen jaar kochten consumenten in de Benelux 8,65 miljoen blikken, zakjes en pakken MSC-gecertificeerd huisdiervoer, waarvan 1,7 miljoen in Nederland en 6,7 miljoen in België en de rest voor beide andere landen. 
  • Er wordt geschat dat huisdiervoer voor een kwart verantwoordelijk is voor de negatieve milieueffecten van de vleesproductie, zoals het vrijkomen van broeikasgassen, fosfaten en pesticiden.
  • Verschillende soorten blijken populair voor MSC-gecertificeerde duurzame dierenvoeding met vis. Huisdieren krijgen van hun baasjes soorten zoals zalm, haring, kabeljauw, tonijn, schol, koolvis of forel voorgeschoteld. 

Msc keurmerk 

DUURZAAM en biologisch HUISDIERvoer

Omdat de cijfers er niet om liegen vind ik het erg interessant om hieronder te lezen hoe trots Hidde, directeur van het MSC-keurmerk is. Mijn keuze om voor Yarrah ‘s huisdiervoer te kiezen was snel gemaakt. Omdat ze niet alleen gecertificeerde vis verwerken in hun honden en kattenvoer, maar omdat het ook 100% biologisch is. Dit merk is onder andere te koop bij mijn favoriete supermarkt Ekoplaza. Ze hebben een breed assortiment! Inmiddels hebben ze 100+ vestigingen in Nederland en België. Dubbel goed dus! 
 
Hidde van Kersen, programmadirecteur van de Marine Stewardship Council Benelux: 
“Eigenaars van huisdieren zien steeds beter in dat ze een duurzame keuze kunnen maken in hun eigen voeding, maar ook in die van hun dieren. Overal ter wereld worden vissoorten en zeedieren bedreigd door overbevissing van onze oceanen. Het kopen van duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren is een goede stap die huisdiereigenaren kunnen maken om de natuur te beschermen. En dat kan gelukkig steeds gemakkelijker doordat meer en meer producenten MSC gecertificeerde producten aanbieden.” 
 
Arthur Hartman – Quality manager Yarrah:
“Voor de productie van ons biologische voer wordt geen dier gevoed en geslacht, maar alleen gebruik gemaakt van het restafval van de humane biologische industrie. Yarrah heeft gekozen voor duurzaam gevangen vis (dus MSC vis). Omdat wij vinden dat dit de meest natuurlijke en diervriendelijke manier is, hoe een vis behoort te leven. Door te kiezen voor MSC vis, zorg je dat er geen overbevissing plaats vindt, en dat de manier waarop de vis gevangen wordt, de minst dieronvriendelijke manier is.”  

Gecertificeerd visvoer 

De trend voor duurzaam visvoer voor huisdieren is wereldwijd terug te zien. Dierenvoeding met MSC-gecertificeerde duurzame vis-, schaal- en schelpdierproducten is de afgelopen vijf jaar internationaal met meer dan 120% gegroeid. Van 469 naar 1035 productlijnen. Hierbij  kochten consumenten alleen al in het afgelopen jaar wereldwijd een recordaantal van 200 miljoen blikken, zakjes en verpakkingen MSC gecertificeerde diervoeding. Super! 
 

Wat is jouw mening?

Nu ben ik natuurlijk mega benieuwd of jullie ook duurzame vis serveren aan jullie viervoeters en/of ook kiezen voor huisdiervoer met MSC-gecertificeerde vis? Laat je mening hieronder in een reactie weten.
Msc keurmerk dierenvoeding
Samenwerking MSC-Keurmerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek