Print

Hollandse burger met piccalilly en augurk

Hollandse hamburger met pickles

5 from 1 reviews

Scale

Ingredients

Benodigdheden

Instructions

Bereidingswijze

  1. Als eerste ga je het gehakt mengen. Voeg een snuf zout, wat grove peper en 1 theelepel citroenzest aan het gehakt toe. Als je goed vlees koopt hoef je hier bijna niks aan toe te voegen. Meng het gehakt en maak er twee redelijk platte hamburgers van.
  2. Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur, voeg hier wat olie of roomboter aan toe en bak de hamburger goudbruin rondom. Hier zit varkensvlees in dus zorg ervoor dat hij niet te rood blijft. 
  3. Snijd vervolgens de brioche broodjes horizontaal doormidden en rooster ze even in de grillpan of in de oven. Snijd vervolgens de vleestomaten in plakken van iets minder dan een centimeter. De little gem sla snijd je aan de onderkant af en zo krijg je de bladeren los. 
  4. Snijd vervolgens de augurken in de lengte, dikte van een halve centimeter. 
  5. Nu ga je het broodje aan de boven en onderkant insmeren met de Piccalilly. Leg vervolgens op de onderkant van het broodje de little gem sla, augruk, de hamburger. 
  6. Leg op de hamburger twee plakjes belegen kaas en als laatste de bovenkant van het briochebroodje.
  7. Steek voor de sier nog een augurk op de bovenkant en je Hollandse hamburger met piccalilly is klaar!

Smakelijk! 

Notes

Serveertip: lekker met zelfgemaakte (zoete) rietje!

Keywords: hamburger, Hollands, Makkelijke Hambuger, Hamburger met pickles, Hamburger met citroen, Hollandse burgers

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief