+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Het is nog net steeds winter en ik had al een tijdje zin in geroosterde groente uit de oven. Het kan zo simpel zijn een receptje maken en de oven vooral het werk laten doen. Wat is de oven toch een magisch iets, vooral bij groente vind ik dat de smaak en structuur zó veel lekkerder wordt! Deze keer heb ik voor echt typische aardse groenten gekozen, wortel, bieten en knolselderij. Alledrie een andere structuur, kleur en smaak. Je hebt eigenlijk alleen maar wat goede olijfolie, citroenzest, veel peper en een beetje zout nodig! Zie hieronder geroosterde aardse groente uit de oven! 

Aardse groente, wat zijn dat?

Er vallen meerdere groentes uiteraard onder aardse groente en worden voornamelijk in de winter gegeten. Ze vullen goed en hebben letterlijk een ‘aardse’ smaak. Denk aan groentesoorten die in de aarde groeien zoals aardappels, wortels en bieten. Ze hebben een diepe rijke, eigen smaak en zijn het lekkerst als je ze verwarmd of geroosterd hebt. Sommige aardse groenten kun je niet én wil je niet rauw eten, zoals de aardappel daar zit een giftige stof in genaamd Solaline. Die verdwijnt weer bij verhitting, goed garen dus!

Geroosterde aardse groente uit de oven

Bereidingstijd: 45 minuten voor 2 a 3 personen

Ingrediënten

 • 1 knolselderij
 • 2 rode bieten
 • 1 winterpeen of 3 wortels
 • 1 biologische citroen
 • 3 eetlepels olijfolie

Benodigdheden

 • oven
 • handrasp
 • ovenschaal *Le Creuset

Bereidingswijze Geroosterde aardse groente uit de oven

 1. Als eerste is het belangrijk dat je de oven voorverwarmd op 180 graden. Schil vervolgens de pastinaak en wortel. De biet hoef je alleen maar even te wassen.
 2. Pak een kom en snijd vervolgens de pastinaak eerst in plakken en dan in blokjes van gelijke grootte. Snijd vervolgens de wortel ook in gelijke dikte en de bieten snijd je in 6 partjes. Voeg de aardse groente samen in een kom en voeg de olijfolie, peper, zout (naar smaak) en rasp van een halve citroen.
 3.  Meng het geheel en leg ze vervolgens in een ovenschaal naast elkaar en zet voor ongeveer 40 minuutjes in de oven. Zorg ervoor dat als je ze eruit haalt dat ze een mooie kleur hebben gekregen en je er met en vork makkelijk in kan prikken. Dan weet je zeker dat ze gaar zijn.

Tip: lust je een van de groente niet? Geen probleem, voeg dan bijvoorbeeld aardappel of pastinaak toe.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
geroosterde aardse groente uit de oven www.thelemonkitchen.nl
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Stem op mij via foodblogawards.nl

Share This