Onlangs heb ik een kip met citroenrub & paprikaboter uit de oven gemaakt. In samenwerking met Thermapen ontwikkel ik regelmatig recepten, waarbij de garing van de vis en het stukje vlees altijd essentieel is. Het losse recept van deze gerookte paprikaboter met citroen wil ik ook graag met jullie delen! Je kan het met zo veel combineren, maar ook heel simpel op een stokbroodje smeren! De smaak van gerookte paprikapoeder heeft iets magisch! Het is een mooie rode poeder met een intense smaak, door de verhitting en rook is de smaak nog zoeter en scherper.Â
Serveertip: lekker om bijvoorbeeld je aardappeltjes in te bakken, op je stokbroodje/toastje te smeren of je kip mee in te smeren.
Maar wie weet heb jij nog een lekker idee?  Ben jij er ook gek op om je eigen sausjes, dressings en/of boters te maken? Klik dan hier!
Eén reactie
ja geweldig recept, ik zou meer met gerookte paprika moeten doen!!