De liefde voor aubergines is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Zeker in de Italiaanse en Siciliaanse keuken wordt deze bijzondere paarse groenten soort veel gebruikt. Rauw is de aubergine niet perse aan te raden, maar laat je het even poffen, roosteren of smoren en je krijgt de meest fantastische karamel smaak. In dit artikel/recept wil ik de aubergine in het zonnetje zetten. Zie hieronder ook het gepofte aubergine recept lekker met burrata, citroen & pesto.Â
Omdat veel van mijn recepten bestaan uit een hoofdonderdeel van groenten ben ik deze keer met gepofte aubergine van de BBQ aan de slag gegaan. Eerst heb ik de aubergine gepoft en vervolgens nog even kort gegrild. De smaak is onweerstaanbaar lekker en past zeer goed bij het romige van de burrata, frisse van de citroen en het hartige van de zelfgemaakte pesto. Je kan het als licht hoofdgerecht serveren met bijvoorbeeld wat ciabatta of zelfgebakken brood. Of serveer het als lunch of voorgerecht!Â
Ik ben nieuwsgierig hoe vaak jullie met aubergines koken. Wist je dat aubergines goed passen in een gezonde levensstijl? Ze zij namelijk super veelzijdig en hebben een fris-vrolijke paarse kleur. Je hebt ook allerlei andere soorten, maar die zie je heel af en toe voorbij komen. Ze zijn niet alleen laag in koolhydraten en calorieen, ze bevatten ook veel vitamines, mineralen en zelfs vezels. Lees onder het recept verder over dit onderwerp.Â
15 reacties
hmmm zo lekker!
Aubergine heeft altijd zo’n vooroordeel dat ze nergens naar smaken. Dus kook er ook weinig mee. Dat moet anders!
oooh wauw dit ziet er echt heerlijk uit en dat zeg ik! Iemand die echt geen fan van Aubergines is. Maar als ik deze foto’s zie en het recept lees dan denk ik gelijk jummie!
hmmm, weer een overheelrijk lemon kitchen recept. Ik ben dol op aubergines en eet ze vaak. Dit ga ik ook een keertje maken
Leuk om te lezen dat aubergines zo gezond zijn. Ik gebruik het bijvoorbeeld om te grillen als hapje of in moussaka. Vind het heerlijk. Ga jouw recept zeker proberen!
Klinkt heerlijk! Ik eet eigenlijk zelf nooit aubergines, vooral omdat de structuur niet helemaal ‘mijn ding’ is
De laatste jaren eet ik veel aubergines, door een gerecht of bij een BBQ. Ik vind het een lekkere groente.
Aubergine eet ik eigenlijk nooit. Ik zou niet weten hoe je het klaar moet maken, maar nu wel.
Ik weet nooit zo goed wat ik met aubergine moet, maar met zoveel vezels is het eigenlijk we een idee, dit vaker te gaan eten! Dus dank je voor recept.
Klinkt echt als een heerlijk (bij)gerecht. Ik denk dat ik dit komende week wel kan gaan testen!
Oe, dat klinkt heerlijk Jadis! Ik heb helaas geen Green Egg of een barbecue, maar ik heb wel aubergine gemaakt uit het kookboek Falastin. Uren ben ik bezig geweest, maar dat was de eerste keer dat man en kind echt hebben genoten van aubergines… Het was gestoofd uit mijn hoofd. Maar eerst gebakken en toen de oven in. Ik ben nu niet thuis dus ik kan er niet heel veel over vertellen maar wel dat het echt heel lekker was en dat ik aubergine echt ben gaan waarderen.
Wat ziet dit er lekker uit! Wij eten zelf bijna nooit aubergines, maar dat is meer omdat mijn man de structuur maar niets vindt. Als ik uit eten ga wil ik dit wel vaak bestellen.
Wat een lekker recept! Aubergine zijn altijd zo heerlijk veelzijdig.
Eigenlijk ben ik nooit echt fan geweest van aubergines. Maar ik begrijp wel dat heel veel aan de bereidingswijze kan liggen. Misschien is het wel even tijd om aubergines nog even een kans te geven door deze klaar te maken volgens dit recept.
Wauw wat mooi ook, ik heb nooit bedacht om de aubergine zo te maken: heel eerlijk weet ik me vaak geen raad met deze groenten..