POMPOENEN TIJD
Ik ben echt gek op allerlei soorten groente, maar het liefst gegrild want dan zijn ze nog iets lekkerder! Door het grillen/roosteren krijgen de groenten een diepere smaak en bijzondere textuur. De suikers in de groenten zorgen ervoor dat er een umami en een soort karamel smaak ontstaat. Ik liep al een tijdje met dit vegetarische recept in mijn hoofd en het is echt heerlijk geworden! Zie hieronder het gegrilde pompoen bloemkool soep recept.
Het is als eerste belangrijk dat je de oven goed instelt op de grill stand, doordat het water verdampt krijg je die lekkere grill/karamel smaak. Het toevoegen van olijfolie, peper en zout maakt het geheel af. De olie zorgt ervoor dat het gaar proces en de textuur veranderd. Bij het verhitten van groenten ontstaat er een ‘Maillard reactie’ dit betekend dat de reducerende suikers karameliseren en bruiner worden door de reactie van suikers en eiwitten. In deze pompoen en bloemkool soep zitten dus twee gekarameliseerde groenten en dat maakt het extra lekker!
Serveertip: lekker met een crostini of hemels knoflookbrood.
5 reacties
Wat een lekker soepje is dit.
Volgende keer gebruik ik een kleinere bloemkool of meer pompoen.
Hey! was jou site al keer eerder tegen gekomen. Ik wil binnenkort ook wat meer met recepten bezig alleen ben nog heel erg zoekende naar lay-out e.d. Jouw site vind ik erg netjes. Zo zou ik het straks ook wel willen hebben. Bloemkool en pompoen, interessante combinatie. Ga het zeker keer proberen. Pompoen en bloemkool lusten we allebei, maar als combinatie nog nooit gehad
Hoi Mario, bedankt voor je compliment. Succes met je site! De combinatie tussen geroosterde bloemkool en pompoen is erg lekker 🙂
Deze klinkt enorm lekker zeg!!
Deze soep klinkt heerlijk en volgens mij kan ik deze zelfs maken hihi