Gegrilde pompoen bloemkool soep

Gegrilde pompoen bloemkool soep

POMPOENEN TIJD
Ik ben echt gek op allerlei soorten groente, maar het liefst gegrild want dan zijn ze nog iets lekkerder! Door het grillen/roosteren krijgen de groenten een diepere smaak en bijzondere textuur. De suikers in de groenten zorgen ervoor dat er een umami en een soort karamel smaak ontstaat. Ik liep al een tijdje met dit vegetarische recept in mijn hoofd en het is echt heerlijk geworden! Zie hieronder het gegrilde pompoen bloemkool soep recept.


Groente grillen in de oven

Het is als eerste belangrijk dat je de oven goed instelt op de grill stand, doordat het water verdampt krijg je die lekkere grill/karamel smaak. Het toevoegen van olijfolie, peper en zout maakt het geheel af. De olie zorgt ervoor dat het gaar proces en de textuur veranderd. Bij het verhitten van groenten ontstaat er een ‘Maillard reactie’ dit betekend dat de reducerende suikers karameliseren en bruiner worden door de reactie van suikers en eiwitten. In deze pompoen en bloemkool soep zitten dus twee gekarameliseerde groenten en dat maakt het extra lekker! 


Serveertip: lekker met een crostini of hemels knoflookbrood.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Gegrilde pompoen bloemkool soep

Gegrilde pompoen bloemkool soep

Gang Hoofdgerecht of lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord citroen recepten, gezonde recepten, groente soep, Italiaanse lunch, spianata romana, avocado toast, toast met avocado, recepten met citroen, gezonde recepten, makkelijke recepten, snelle en makkelijke recepten, soep gerechten, soep recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • oven
  • soeppan
  • staafmixer
BEREIDING
  • Verwarm eerst de oven voor op 200 graden (op de grill stand). Verwijder vervolgens de groene bladeren om de bloemkool en zorg ervoor dat de onderkant van de bloemkool recht is. Snijd daarna de pompoen in dunne plakken van 1 centimeter dik.
  • Pak wat extra vergine olijfolie en smeer hiermee de groente in en breng op smaak met zout en peper. Leg een bakpapiertje op het rooster en leg hier de groentes verdeeld naast elkaar op. Pak de 2 losse teentjes (laat het schilletje eromheen) tussen de groentes. De knoflook poft en maakt de soep net iets zoeter. Zet alles in de oven voor +/-  30 minuten.
  • Meng ondertussen de créme fraîche met wat verse fijngehakte bieslook en voeg hier rasp van 1/2 citroen aan toe.
  • Haal de gegrilde groentes uit de oven en snijd ze in grove stukken. Zet vervolgens een soeppan op het vuur en voeg hier +/- 1 liter groente boullion aan toe en voeg de grof gesneden groenten hierbij. Laat het geheel even 5 minuten pruttelen en mix hierna met de staafmixer tot een zalvige en intens oranje soep. Voeg de gepofte knoflook toe (zonder het schilletje).
  • Breng op smaak met wat verse citroensap, zout en peper. Roer als laatste een theelepel van het créme fraîche-bieslook mengsel door de soep. Serveer er wat stokbrood of knoflookbrood bij.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met bijvoorbeeld wraps en citroen? Kijk dan eens op deze pagina’s:   Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

5 reacties

  1. Hey! was jou site al keer eerder tegen gekomen. Ik wil binnenkort ook wat meer met recepten bezig alleen ben nog heel erg zoekende naar lay-out e.d. Jouw site vind ik erg netjes. Zo zou ik het straks ook wel willen hebben. Bloemkool en pompoen, interessante combinatie. Ga het zeker keer proberen. Pompoen en bloemkool lusten we allebei, maar als combinatie nog nooit gehad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte