Print

Gegrilde little gem met romige zuurkool

Romige zuurkool met gegrilde little gem sla 'The lemon kitchen

5 from 2 reviews

Scale

Ingredients

Ingrediƫnten voor 2 personen


Benodigdheden

Instructions

Verwarm de oven voor op 200 graden Grillstand 

  1. Snijd de onderkant van de little gem sla af en halveer ze in de lengte. Leg ze op een bakplaat en smeer ze aan de bovenkant met een kwastje of lepel in met olijfolie. Strooi hier een theelepel Herbamare kruidenzout overheen.
  2. Zet de little gem sla in de voorverwarmde oven ongeveer 10 minuten, totdat ze krokant zijn geworden en dus meer smaak. 
  3. Maak ondertussen de romige zuurkool, pak een steelpannetje en verwarm hier (met vocht) de zuurkool in. Voeg de mosterd zaad en zest van 1 citroen toe en breng en voeg nog een halve theelepel Herbamare kruidenzout toe. 
  4. Doe nu de kookroom erbij en roer even, laat het geheel warm worden.
  5. Pak nu een mooie schaal en schep hier de romige zuurkool op en leg daar vervolgens de gegrilde little gem sla op. Serveer met een citroenpartje.

Keywords: zuurkool, winters gerecht, kool soorten, Little gem sla, mosterdzaad, citroen, winterse recepten

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief