2 Comments

‘’Ik was al een tijd opzoek naar een goede grillpan. Uiteindelijk een fijne bij de kijkshop gevonden. Dezelfde avond nog een kippetje gegrild. Kip in combinatie met ingelegde citroen leek mij wel een leuke combinatie om uit te proberen. Deze bereiding van citroen heb ik leren kennen tijdens het proefkoken bij mijn vorige stage delicious. Aparte smaak en zó lekker! Ik had niet veel tijd om te koken maar wilde natuurlijk wél lekker eten. Roquefort is echt favoriet, sterk van smaak en smelt over je doperwtjes. Gegrilde kip met doperwtjes en avocadocrème echt watertandend lekker!’’

Ingrediënten gegrilde kip: (2 personen)

250/300 gram kipfilet
400 gram doperwtjes (diepvries)
50 gram roquefort
1 stuks ingemaakte citroen
1 stuks limoen
2 tenen knoflook
2 theelepel olijfolie
1 stuks avocado

Bereidingswijze:

1. Maak de kipfilet schoon en wrijf hem in met een beetje olijfolie en citroensap (wordt het lekker sappig van).

2. Snijd de avocado’s door midden en verwijder de pit. Schep de avocado in een bak en voeg de knoflook en sap van een halve citroen toe aan het mengsel. Maak er een gladde crème van met de staafmixer.

3. Zet de grillpan op een middelhoog vuur en leg de kipfilet in de pan als deze heet is. Bij een sissend geluid weet je dat de pan heet genoeg is. Bak de kip voor 5 minuten aan beide kanten.

4. Snijd de ingemaakte citroen door de helft en leg deze op de binnenkant van de grill naast de kip, zo krijgt het een lekkere gril smaak.

5. Draai de kip om (handig met een vleestang), zodat beide kanten een mooie bruine kleur en gelijke garing krijgt. Draai ook de ingelegde citroen om en knijp het uit over de kip. Dit maakt het nog lekkerder!

6. Zet een kleine bakpan op het vuur en doe hier een theelepel olijfolie in en voeg de doperwtjes toe. Bak ze 2 tot 5 minuten in een hete pan, zo blijven ze mooi groen.

7. Als de kip gaar is en een mooie kleuring heeft gekregen leg je ze op een (mooi) bord en voeg de doperwtjes hier aan toe. De avocado crème schep je naast de kip op je bord. Zie het als vervanging voor mayonaise! 

8. Serveer met een schijfje limoen en als laatste voeg je wat roquefort toe op de doperwtjes, dit smelt er dan lekker overheen.

TIP: Grote trek? Rooster dan een boterham om te dippen in de avocadocréme. 

Print Friendly, PDF & Email
on 4 april 2018

Heerlijk!

on 28 juni 2018

Dit klinkt lekker zeg! Leuke combinatie ook met doperwtjes.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.