Gegrilde aspergesalade, forel, garnaaltjes & portstroop

Gegrilde aspergesalade, forel, garnaaltjes & portstroop

Lente kriebels, dus tijd voor asperges!

Wat wil zeggen dat ik enorm heb uitgekeken naar  het aspergeseizoen. Mijn hart maakt een sprongetje als ik de eerste witte asperges weer zie liggen. Wat is het toch lekker en wat kan je met dit witte goud toch oneindig variëren. Zoals jullie weten werk ik maandelijks samen met de allerlekkerste portstropen van Ernesto. Dat je hiermee je groenten, vis en vlees kan lakken wat je vast niet ontgaan. Omdat asperges in de lente voor mij centraal staan leek het mij leuk om deze twee met elkaar te combineren. Dus wat dachten van gekarameliseerde gegrilde asperges met forel, garnaaltjes en portstroop?

Gegrilde aspergesalade

In asperges zitten, net zoals in de meeste andere groenten veel natuurlijke suikers. Wanneer je ze even laat grillen op de barbecue of in de pan dan komen die karameltinten naar boven en wordt eigenlijk groenten nóg lekkerder. De witte Ernesto Portstroop versterkt dit goddelijke effect. Heerlijke lente salade met groene en witte asperges, duurzame vis, biologische citroen, verse dille en je lekkerste olijfolie. Zie hieronder het lente aspergesalade recept. 

5/5

Tools die ik gebruik

Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Aspergesalade met forel, garnaaltjes en portstroop

Gegrilde aspergessalade met forel, garnaaltjes en portstroop

Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord asperge recepten, asperges, salade, salade met citroen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • diepe (asperge) pan
  • citruspers
  • Grillpan
  • Kwastje
INGREDIËNTEN
  • 500 g witte asperges
  • 250 g groene asperges
  • 3 el Ernesto Portstroop wit of rood
  • 1 st biologische citroen
  • waterkers salade
  • 100 g Hollandse garnaaltjes
  • 100 g gerookte forel
  • 2 el extra vergine olijfolie
BEREIDING
  • Schil de witte asperges en snijd 1 centimeter van de onderkant af, zowel van de witte en als groene asperges en gooi samen met de witte aspergeschillen weg.
  • Kook de witte asperges kort in gezouten water totdat ze beetgaar zijn. Dep ze droog en zet een grill op middelhoog vuur of een barbecue ongeveer 200 graden met gietijzeren grill met een scheut olijfolie. Grill de witte en groene asperges totdat ze grillstrepen krijgen en lak de asperges met een kwastje in met de portstroop. Bak ze nu nog 1 minuut per kant. Bak ondertussen ook wat verse dille mee; dat wordt lekker krokant en heel smaakvol.
  • Rasp en halve citroen en bewaar dit. Meng sap van 1 citroen met 2 el olijfolie een snuf zout en de helft van de citroenrasp en breng op smaak met zwarte peper.
  • Leg de gekarameliseerde gegrilde asperges op de borden en verdeel hierover de dressing, waterkers salade, forel, Hollandse garnaaltjes een schijfje citroen, eventieel wat citroen krulletjes met de zesteur en (gebakken en verse) dille.

Ernesto portstropen

Ook dit jaar ontwikkel ik elke maand een lekker seizoenrecept voor Ernesto Portstropen. Een nog redelijk jong en innoverend bedrijf van eigenaar Dick Ernesto, een gepassioneerde ondernemer! Inmiddels staan er al allerlei lekkere recepten op de website. Ben je opzoek naar nog meer inspiratie, zoals deze lente aspergesalade of misschien wel een zoete combinatie? 

 

Maak dan bijvoorbeeld eens:

Aspergesalade met forel, garnaaltjes en portstroop
Samenwerking met Ernesto Portstroop EMV Food

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering recept