Wat wil zeggen dat ik enorm heb uitgekeken naar  het aspergeseizoen. Mijn hart maakt een sprongetje als ik de eerste witte asperges weer zie liggen. Wat is het toch lekker en wat kan je met dit witte goud toch oneindig variëren. Zoals jullie weten werk ik maandelijks samen met de allerlekkerste portstropen van Ernesto. Dat je hiermee je groenten, vis en vlees kan lakken wat je vast niet ontgaan. Omdat asperges in de lente voor mij centraal staan leek het mij leuk om deze twee met elkaar te combineren. Dus wat dachten van gekarameliseerde gegrilde asperges met forel, garnaaltjes en portstroop?
In asperges zitten, net zoals in de meeste andere groenten veel natuurlijke suikers. Wanneer je ze even laat grillen op de barbecue of in de pan dan komen die karameltinten naar boven en wordt eigenlijk groenten nóg lekkerder. De witte Ernesto Portstroop versterkt dit goddelijke effect. Heerlijke lente salade met groene en witte asperges, duurzame vis, biologische citroen, verse dille en je lekkerste olijfolie. Zie hieronder het lente aspergesalade recept.Â
Ook dit jaar ontwikkel ik elke maand een lekker seizoenrecept voor Ernesto Portstropen. Een nog redelijk jong en innoverend bedrijf van eigenaar Dick Ernesto, een gepassioneerde ondernemer! Inmiddels staan er al allerlei lekkere recepten op de website. Ben je opzoek naar nog meer inspiratie, zoals deze lente aspergesalade of misschien wel een zoete combinatie?Â
Â
Maak dan bijvoorbeeld eens: