Print

Gefrituurde oesterzwammen met dille mayo

Gefrituurde oesterzwammen met dille mayo 'The lemon kitchen

5 from 1 reviews

Scale

Ingredients

Ingrediënten oesterzwammen

Ingrediënten snelle dille mayo

Benodigdheden

Instructions

  1. Doe het bloem (on gezeefd) in een kom en voeg hier steeds een scheut bruisend water bij. Gebruik een garde om het beslag te kunnen mengen. Blijf goed roeren. Als het gemengd is voeg je een snuf zout toe, een heel ei en 1 eetlepel citroensap. Pak nu de verse dille en pluk alles (behalve de stengel) ervan af. Voeg dit toe aan het beslag. Het geeft de oesterzwammen net iets meer smaak en het ziet er mooi uit.
  2. De bloem zeef je dus niet, omdat dit juist voor de lekkere knapperige stukjes zorgt. Maak je dus geen zorgen of het beslag iets klonterig is. Zet voor 15 minuten in de koelkast.
  3. Maak nu de snelle dille mayonaise. Door een hoge smalle kom of maatbeker te pakken. Mix als eerste het ei goed, voeg dan de dille toe, 1 theelepel citroensap en druppelsgewijs voeg je de zonnebloemolie toe. Blijf goed mixen met de staafmixer tot je de gewenste dikte hebt gekregen.
  4. Zet nu een anti aanbakpan op middelhoog vuur en voeg hier een bodem van ongeveer 2-3 centimeter plantaardige olie aan toe. Ik raad je aan zonnebloemolie te gebruiken.
  5. Warm de olie op in een pan. Dompel de oesterzwammen stuk per stuk onder in het beslag, frituur dan de oesterzwammen in de olie voor een paar momenten totdat het lekker krokant wordt en een goudgele kleur krijgt.
  6. Laat de gefrituurde oesterzwammen even uitlekken op keukenpapier, serveer vrijwel direct voor een optimale smaakbeleving. Als laatste rasp je nog wat citroenzest over de oesterzwammen en een snuf zout. 

Keywords: snacks, gefrituurde groente, recepten met citroen, vegetarische recepten, makkelijke recepten

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief