Er zijn een paar producten waar ik dagelijks gebruik van maak en daar is Neolea olijfolie er één van! Ik gooi deze hemelse olijfolie het liefste over alles heen. Mijn groente, vis en vlees bak ik er ook in. Er wordt wel eens gezegd dat je niet moet bakken in extra vergine olijfolie, maar daar ben ik het niet mee eens. Deze olijfolie is grassig, heeft een licht bittertje, fel groen en is vol van smaak. Zoals jullie weten staat smaak bij The Lemon Kitchten centraal en Bart jan Manten, trotse producent van deze groene verleiding denkt daar het zelfde over. Gebakken feta met Neolea olijfolie en granaatappel heb ik geïnspireerd op een van mijn favoriete gerechten uit Griekenland. Waar ik al jaren lang met mijn vriend Ritch te vinden ben. 

Neolea #GETMORETASTE

Ik heb het merk Neolea toevallig leren kennen tijdens De Bijenkorf Rooftop Garden en ik was meteen fan. Ik kreeg toen een cocktail mét extra vergine olijfolie, heerlijk!

Zoals eerder vernoemd staat bij Neolea de smaak centraal, ze zien hun extra vergine olijfolie als een perfecte toevoeging in een mediterraanse levenstijl. Ik ben ook van mening dat je van elke dag een feestje kan maken met lekker eten. Het hoofdkantoor van Neolea zit in het prachtige Griekse eiland Corfu. Tijdens een Skype gesprek kreeg ik een kleine rondleiding en vertelde Bart dat er in Corfu héél veel olijven en citroenbomen staan. Wat mij  buiten de sublieme smaak aanspreekt is de prachtige lichte en frisse vormgeving. 

Organoleptisch profiel

Well balanced fruitiness, bitterness and pungency. Rich aromatic profile with notes of olive leaves, green herbs, freshly cut grass and artichoke.

Gebakken feta met Neolea olijfolie en granaatappel

Bereidingstijd

(30 minuten) 2 personen 

Ingrediënten

 • 2/3 Eetlepels Extra Vergine Neolea olijfolie
 • 2 bladen filo deeg
 • 1 feta blok
 • 1 biologische citroen
 • 1/2 granaatappel
 • 1 eetlepel honing of agavesiroop

Benodigdheden

handrasp
ovenschaal
oven

Bereidingswijze

 1. Leg het filo deeg horizontaal neer (2 bladeren op elkaar) en leg daar de feta op en vouw dicht als een cadeautje met de twee flappen naar de onderkant. Smeer even in met wat Neolea olijfolie en leg in de pan voor 2 a 3 minuten tot het een goudbruine kleur heeft gekregen en draai vervolgens even om. 
 2. Als de feta rondom een mooie goudbruine kleur heeft gekregen leg je het pakketje in een ovenschaal en zet voor 20 minuten op 180 graden in de oven (zodat de binnenkant ook zacht wordt).
 3. Rol de granaatappel even over het keukenblad (zo laten de pitjes makkelijker los) en snijd vervolgens de granaatappel verticaal door en tik met de botte kant van het koksmes erop. Op deze manier komen de pitjes los en pluk de rest nog even met de hand. 
 4. Haal de gebakken feta uit de oven en giet hier vervolgens de honing over, schenk de extra vergine olijfolie subtiel over het gerecht en rasp als laatste nog wat citroenrasp over het geheel. Zout toevoeging is absoluut niet nodig (feta is al zout van zichzelf) en eventueel wat peper kan lekker zijn. 
 5. Verdeel als laatste de granaatappel pitjes over het gerecht! Genieten!

Dit hemelse Griekse gerecht is nu klaar om van te genieten! Liever een andere kaas dan feta? Gebruik dan witte kaas of schapenkaas! 

Waar te koop?

Waar kan je deze extra vergine olijfolie kopen? Bij de Bijenkorf en uiteraard online! Klik op deze link naar de Website. Aanrader om als cadeautje voor jezelf of voor een ander te kopen! Ik heb er al een hoop mensen blij mee gemaakt. 

Hebben jullie Neolea ook gespot in mijn Commercial!?

Volg je The Lemon Kitchen al op Social Media?
Klik dan hier voor Facebook!
En klik hier voor Instagram!

Wil je meer gerechten met deze olijfolie? Maak dan eens Salade met Joyn tomaten, halloumi en bloedsinaasappel!

Dit artikel is ontwikkeld in samenwerking met Neolea, maar naar eigen mening geschreven #gesponsord

Print Friendly, PDF & Email
on 28 mei 2018

Klinkt heerlijk! Als ik deze zomer in Nederland ben zal ik eens de Bijenkorf binnenlopen 🙂

on 28 mei 2018

Ziet er goed uit, ik ga dit zeker ook is maken! Leuke commercial trouwens, ziet er professioneel uit 🙂

on 28 mei 2018

Nooit geweten dat je feta kunt bakken. Weer wat geleerd op de maandagmiddag.

on 28 mei 2018

Als er iets is wat ik echt niet kan hebben, is olijfolie! Ik kan er echt niets aan doen! Ik vind de geur verschrikkelijk en de smaak ervan zelfs nog erger!
En dan heb ik een man die uiteraard niets liever eet! ?

on 28 mei 2018

Wat een verrassend gerecht, nooit in me opgekomen om feta te bakken. Gebruik graag olijfolie met het koken en bakken.

on 28 mei 2018

Mjam! Ik heb zin om dit gerecht te gaan eten!

on 28 mei 2018

Oh, gebakken feta… als ik al bij de Griek kom dan is dat mijn standaard voorgerecht!

on 28 mei 2018

Wat een heerlijk recept met idem foto’s 😀

on 28 mei 2018

Heerlijk recept weer! Ik gebruik zelf altijd de Bertolli olijfolie.

on 28 mei 2018

Wat een leuk gerecht! heel origineel, feta heb ik nog nooit gebakken, dat is een goed idee. Ik ben dol op olijfolie. meestal neemt mijn broer uit Portugal een fles voor me mee. maar die is vaak op, voor broer/lief weer in Nederland is, dan is deze olie misschien een goed alternatief.
Ik heb het recept twee keer gelezen, maar wat doe ik met de granaatappelpitjes ? er overheen strooien neem ik aan?

Felice http://www.vrouwenpower.com

on 28 mei 2018

het ziet er weer heerlijk uit!

on 28 mei 2018

Vanmiddag geholpen aan mijn verstandkies maar zelfs nu zou ik dit op eten hoor!! Jammie zeg!!

on 28 mei 2018

Oeeeh jammie!!!

on 29 mei 2018

Gebakken kaas vind ik zo lekker en smeuig! ik wist niet dat het met feta ook goed lukte! toffe tip

on 29 mei 2018

Lijkt me heerlijk! Dankjewel, ga het van t weekend proberen!

on 29 mei 2018

Mmmm, lekker. Ben verzot op de Griekse keuken.

on 31 mei 2018

Ik heb altijd zo een probleem met filo deeg, ze valen altijd uit elkaar, maar dit recept lijkt me zo lekker, batik het gewoon weer ga proberen 🙂

on 31 mei 2018

Hmmm, lekker!!

on 31 mei 2018

Wow dit is een aparte combinatie! Ben wel eens benieuwd, want alles met feta vind ik sowieso lekker! Ziet er alvast om te smullen uit!

on 31 mei 2018

Dit lijkt mij een heerlijke combinatie met de ingrediënten.

on 31 mei 2018

Wat een bijzondere combi! Ik heb laatst wel pizza met heksenkaas en granaatappel gemaakt. Dat vond ik ook echt een heerlijk zomers hapje!

on 31 mei 2018

wat super ! je hebt wat met mijn comment gedaan!

Felice
https://www.babyenkind.nl/privacy-statement-babyenkind/

on 31 mei 2018

Fijn recept, past goed bij de zomer. En wat is je commercial gaaf!

on 31 mei 2018

Oef dat ziet er lekker uit! Een hele fijne ontdekking! Het water loopt al in mijn mond

on 31 mei 2018

Heerlijk, gebakken feta. Al gaat mijn voorkeur dan uit naar saganaki…. 😉

on 31 mei 2018

Ik ben een moeilijke eter en lust meerdere dingen uit het recept niet, maar het ziet er wel heel lekker uit!

on 31 mei 2018

Dit klinkt lekker!

on 2 juni 2018

Ziet er lekker uit! Ik hou van ALLES met feta 😉

on 4 juni 2018

Wat een goed idee. Ga ik ook eens proberen.

on 8 juni 2018

Dit ziet er heerlijk uit. Ik heb jaren op een Islamitische school gewerkt waar ik regelmatig hapjes van bladerdeeg en feta kreeg, of kleine broodjes gevuld met feta. Ik vond het heerlijk! Op de foto’s ziet het er prachtig uit!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.