Op 12 februari is het Chinees Nieuwjaar en dat is een mooi moment om allerlei fingerfood recepten op tafel te zetten. Waar je gezellig samen van kan genieten. Ik ben aan de slag gegaan met een super ‘crispy spicy chicken’ recept met citroen, Thaise basilicum (alleen die geur al) een hemelse dip en frisse komkommer. Mijn tip is om de kip een dag van te voren in de Chiu Chow Chili Olie van Lee Kum Kee (mijn favoriet) en citroensap te marineren. Zie hieronder het onweerstaanbare ‘Fried Chicken’ recept met kippendij!
Als ik mijn vriend ergens blij kan maken is het wel krokante kippendij. Met een heerlijke ‘crunch’ om je vingers bij af te likken! Persoonlijk vind ik alleen kippendij lekker als het gefrituurd is, omdat het vet dan smelt en juist extra crunchy wordt. Om deze perfecte krokante bite te krijgen is het belangrijk dat je de olie verhit tot een temperatuur van 180 graden. Om dit te meten raad ik je aan om de producten van Thermapen te gebruiken. Zo weet je nog binnen een seconde wat de temperatuur is. Op het moment dat je frituurt in een lage temperatuur, zorg je er voor dat hetgeen dat je wilt frituren zich eigenlij als een spons vol zuigt met olie. Dit wil je natuurlijk niet.
Ben jij net zoals ik gek op crunchy gerechten, zoals deze krokante kip?
Omdat ik met Nieuwjaar of Chinees nieuwjaar graag de tafel vol zet met lekkere fingerfood. Heb ik hieronder nog een paar krokante krakers op een rijtje gezet.
Mijn vriend vraagt er wekelijks om! Bekijk hieronder ook eens mijn andere crispy & crunchy recepten hieronder.
Eén reactie
Wat is er lekkerder?? Hahaha niks