Ik heb iets met krokant eten, alles wat ‘crispy’ is vind ik zó veel lekkerder dan de rest. Zo ben ik gek op tosti’s, pizza, flammkuchen, beschuitjes, chips.. noem het maar op en ik vind het heerlijk. Flammkuchen is eigenlijk een mix tussen een krokante wrap en een pizza, het doet mij denken qua luchtigheid ook weer denken aan bladerdeeg. Geweldig dus! Flammkuchen met avocado, buffel mozzarella en citroen is een simpel en gezond lunchgerecht, wat zo op tafel staat! Kidsproof! Zie hieronder het Flammkuchen met avocado, buffel mozzarella en citroen recept.
Wie is er niet gek op een krokante lunch? Flammkuchen zijn op verschillende plekken te koop of makkelijk zelf te maken en zorgt altijd voor een heerlijk feestmaal! De avocado heb ik als een soort spread gebruikt om de flammkuchen mee in te smeren.
Als je het zo leest, doet het je al denken aan ‘vlam’ in de ‘keuken’. Zo is de letterlijke vertaling ‘brandende taart’. Het is officieel een Duits gerecht, wat op allerlei manieren gegeten wordt. Zo eet ik het graag tijdens de kerstmarkten in Duitsland! Flammkuchen, Het lijkt op een dunne pizza/krokante wrap en is een Europees geliefde gerecht/snack.
2 reacties
Laatst gemaakt! Super!!