Flammkuchen met avocado, buffel mozzarella en citroen

Flammkuchen met avocado, buffel mozzarella en citroen

Ik heb iets met krokant eten, alles wat ‘crispy’ is vind ik zó veel lekkerder dan de rest. Zo ben ik gek op tosti’s, pizza, flammkuchen, beschuitjes, chips.. noem het maar op en ik vind het heerlijk. Flammkuchen is eigenlijk een mix tussen een krokante wrap en een pizza, het doet mij denken qua luchtigheid ook weer denken aan bladerdeeg. Geweldig dus! Flammkuchen met avocado, buffel mozzarella en citroen is een simpel en gezond lunchgerecht, wat zo op tafel staat! Kidsproof! Zie hieronder het Flammkuchen met avocado, buffel mozzarella en citroen recept.


Flammkuchen met avocado

Wie is er niet gek op een krokante lunch? Flammkuchen zijn op verschillende plekken te koop of makkelijk zelf te maken en zorgt altijd voor een heerlijk feestmaal! De avocado heb ik als een soort spread gebruikt om de flammkuchen mee in te smeren.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Flammkuchen met avocado, buffel mozzarella en citroen

Flammkuchen met avocado, buffel mozzarella en citroen

Gang lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord avocado recepten, gezonde recepten, Italiaanse recepten
Totale tijd 25 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • oven
INGREDIËNTEN
  • 1 buffel mozzarella bol
  • ½ biologische citroen
  • 1 rode of oranje puntpaprika
  • 1 rijpe avocado
  • 2 flammkuchen platen of 2 wraps *te koop bij sommige supermarkten of delicatesse winkels
  • kruidenzout
BEREIDING
  • Als eerste is het belangrijk om de oven voor te verwarmen op ongeveer 240/250 graden. Leg ze voor 5 minuten in de oven tot ze mooi goud bruin zijn geworden.
  • Meng de avocado met 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel citroenrasp, handje vol verse basilicum en breng op smaak met kruidenzout en peper. Mix eventueel met een staafmixer, tot het een gladde massa is geworden.
  • Haal de flammkuchen uit de oven en besmeer met het avocado mengsel, leg hier de in dunne ringen gesneden punt paprika op en verdeel er als laatste de buffel mozzarella overheen. Rasp nog een beetje van de citroenzest eroverheen, breng op smaak met zout en peper. Zet voor 2 minuten nog even in de oven.
  • Haal ze er uit en snijd ze in punten, zoals je met de pizza doet!

Flammkuchen, wat is dat?

Als je het zo leest, doet het je al denken aan ‘vlam’ in de ‘keuken’. Zo is de letterlijke vertaling ‘brandende taart’. Het is officieel een Duits gerecht, wat op allerlei manieren gegeten wordt. Zo eet ik het graag tijdens de kerstmarkten in Duitsland! Flammkuchen, Het lijkt op een dunne pizza/krokante wrap en is een Europees geliefde gerecht/snack.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte