+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Ik heb iets met krokant eten, alles wat ‘crispy’ is vind ik zó veel lekkerder dan de rest. Zo ben ik gek op tosti’s, pizza, flammkuchen, beschuitjes, chips.. noem het maar op en ik vind het heerlijk. Flammkuchen is eigenlijk een mix tussen een krokante wrap en een pizza, het doet mij denken qua luchtigheid ook weer denken aan bladerdeeg. Geweldig dus! Flammkuchen met avocado, buffel mozzarella en citroen is een simpel en gezond lunchgerecht, wat zo op tafel staat! Kidsproof!

Flammkuchen, wat is dat?

Als je het zo leest, doet het je al denken aan ‘vlam’ in de ‘keuken’. Zo is de letterlijke vertaling ‘brandende taart’. Het is officieel een Duits gerecht, wat op allerlei manieren gegeten wordt. Zo eet ik het graag tijdens de kerstmarkten in Duitsland! Flammkuchen, Het lijkt op een dunne pizza/krokante wrap en is een Europees geliefde gerecht/snack.

Flammkuchen met avocado, buffel mozzarella en citroen

Bereidingstijd: 15 minuten | 2 personen

Ingrediënten

  • 1 buffel mozzarella bol
  • halve biologische citroen
  • 1 rode of oranje puntpaprika
  • 1 rijpe avocado
  • 2 flammkuchen platen of 2 wraps *te koop bij sommige supermarkten of delicatesse winkels
  • kruidenzout 
  • verse basilicum

Benodigdheden

  • handrasp
  • oven

Bereidingswijze flammkuchen met avocado, buffel mozzarella en citroen

  1. Als eerste is het belangrijk om de oven voor te verwarmen op ongeveer 240/250 graden. Leg ze voor 5 minuten in de oven tot ze mooi goud bruin zijn geworden.
  2. Meng de avocado met 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel citroenrasp, handje vol verse basilicum en breng op smaak met kruidenzout en peper. Mix eventueel met een staafmixer, tot het een gladde massa is geworden.
  3. Haal de flammkuchen uit de oven en besmeer met het avocado mengsel, leg hier de in dunne ringen gesneden punt paprika op en verdeel er als laatste de buffel mozzarella overheen. Rasp nog een beetje van de citroenzest eroverheen, breng op smaak met zout en peper. Zet voor 2 minuten nog even in de oven.
  4.  Haal ze er uit en snijd ze in punten, zoals je met de pizza doet!

Smakelijk!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
Flammkuchen met avocado, buffel mozzarella en citroen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This