Favoriete hotspots en tips Valencia Spanje

Favoriete hotspots en tips Valencia Spanje

PRACHTIG VALENCIA

Ik denk even terug aan Valencia en ik krijg alweer heimwee. Ook al waren we maar een paar dagen in deze betoverend mooie stad, we hebben gegeten en gewandeld voor een hele week. Haha! Ik was eigenlijk niet van plan om veel foto’s te maken of bezig te houden met hotspots, omdat ik zo de behoefte had aan ontspanning en even geen werk. Waardoor ik eerlijk gezegd de eerste twee dagen dan ook minimaal foto’s heb gemaakt. De laatste dag kon ik het niet laten om mijn camera mee op pad te nemen, tijdens onze zonnige fietstocht. We hebben echt een paar pareltjes ontdekt en die deel ik graag met jullie! Zie hieronder mijn hotspots en tips Valencia.

Favoriete hotspots en tips Valencia Spanje

FIETSEN door Valencia

Verrassend Valencia
Een Nederlands bedrijf wat er gelijk fris uit ziet. Vriendelijk personeel en geeft je allerlei leuke tips over Valencia. Het is fijn om je fietsen in het Nederlands te kunnen huren en je krijgt er een mooie witte fiets met een fijn zadel (belangrijk!!) voor terug. De prijs is vrij hoog als je het vergelijkt met de locale verhuurders, maar dat is aan jezelf. Fiets langs het strand en het bijzondere park waar je City of Science park ziet. Wat ons vooral op viel was de hoeveelheid buiten spelende kinderen. Zo leuk!

hotspots in valencia www.thelemonkitchen.nl
Hotspots in valencia – City of Science park

KOFFIE & ONTBIJT
Bluebell coffee
Twee ochtenden op een rij hebben we hier genoten van de beste koffie in town met een hemels ontbijtje. Het concept is helder: kwalitatieve koffie en duurzame en vooral biologische ingrediënten. Een zaak naar mijn hart! De cortado (mini cappuccino) is echt aan te raden. Je kan trouwens ook gezellig in de tuin zitten! Als ontbijt nam ik de krokante zuurdesem boterham met avocado, parmezaan en perfect gepocheerd ei. Mijn vriend ging voor de uitgebreide variant met bacon en koolsla. Ook goed geschikt voor vegetariërs!

Twee cortado’s & ijskoffie

PERFECTE PAELLA ‘aan het strand’

La Murciana 
Een gezellig typisch Spaans restaurant, waar je dichtbij het strand kan genieten van een met liefde bereidde Paella. Wij hebben gekozen voor de vis variant en deze is echt aan te raden! Je krijgt er verse citroen bij en dat maakt het gerecht echt af. Weet je wat zo lekker is aan de smaak van Paella? De gerookte paprikapoeder, perfect gegaarde rijst, citroen en saffraan. Oh en als voorafje hadden we gefrituurde baby squids (inktvisjes) met citroen en Pan con tomate. De tomaten in Spanje zijn namelijk ge-wel-dig!

Pan con tomate
hotspots in valencia www.thelemonkitchen.nl
Hotspots in valencia – Baby squids met citroen

TAPAS & PINXTOS ‘Eten tussen de locals’

El Timbre
Na veel rondjes lopen en steeds denken “uhm nog heel even verder kijken!?” zijn we bij Tapasbar El Timbre uitgekomen. We waren rond half 9 nog aan het zoeken naar een tapasbar tussen de locals, en ja daar was de ultieme hotspot! Je besteld er allerlei kleine tapas en Pinxtos waarbij je de ober moet vragen om de Spaanse kaart even te vertalen. We hebben er heerlijk Valenciaanse witte wijn & sangria bij gedronken. Aanrader om de Patatas Bravas te bestellen (hier staan ze om bekend), de verschillende Pinxtos en de Pimentos (gefrituurde groene pepertjes met zeezout) met gebakken chorizo, oh en de typische Russische salade met olijfolie en krokante dipstokjes.
Et timbre www.thelemonkitchen.nl

HEILWATER ‘Spaanse trots’

– Solan de Cabras mineraal water
Dit lekkere Spaanse water krijg je bijna altijd (soms San Pelle Grino) als je ‘aqua’ besteld in Valencia. Solan de Cabras mineraal water staat bekend als het officiële water van het voetbal elftal van Real Madrid. Waarom!? Omdat dit wordt gezien als ‘heilwater’. Waarmee bedoelt wordt dat er veel mineralen inzitten en het goed is voor snel herstel bij intensieve sport. Hier heb ik meer over geleerd tijdens mijn waterproeverij. Wist je dat je deze flessen ook bij de Albert Heijn kan kopen?
Solan de Cabras mineraal water www.thelemonkitchen.nl

CULINAIR Mediterraans –

La Tasqueta del Mercat
Je kan er los tapas bestellen of samen kiezen voor een menu van €15, €18 en €22. Je krijgt dan ongeveer tussen de 5, 7 of 9 gerechtjes. Van Steak tartaar, truffel kroketjes, Russische salade tot chocolade brownie met gecarameliseerde noten en dulce de leche ijs. Je besteld er trouwens ook fantastische Spaanse wijnen. Geloof me, alles was fan-tas-tisch lekker, gezellig tussen de locals en ook nog eens voor een leuke prijs!
La tasque del mercat www.thelemonkitchen.nl
hotspots in valencia www.thelemonkitchen.nlSolan de Cabras mineraal water www.thelemonkitchen.nl

Hotspots & Tips Valencia

Ben je ook in Valencia geweest en heb je gebruik gemaakt van deze hotspots en tips Valencia? Laat me weten wat je ervan vond en of je nog meer tips hebt!
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

hotspots in valencia www.thelemonkitchen.nl
Hotspots & tips in valencia www.thelemonkitchen.nl
Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte