Dineren bij The White Room in Amsterdam

Dineren bij The White Room in Amsterdam

Onlangs ben ik samen met lieve vrienden en mijn vriend gaan dineren bij The White Room in Amsterdam. Een Amsterdams Michelin restaurant midden op de Dam in The Grand Hotel Krasnapolsky. Dit bijzondere etentje was ter ere van mijn verjaardag en onze vriendschap. Ik kan ontzettend genieten van dit soort momenten waar je onder het genot van een goed gesprek, samen fantastisch eet (7 gangenmenu). In de middag was ik op uitnodiging van Chef de Cuisine Arturo Dalhuisen (onlangs bekroond tot beste chef van het jaar) langs gegaan met mijn camera om met daglicht een paar mooie foto’s te maken. Dineren bij The White Room in Amsterdam was een geweldige ervaring en hieronder vertel ik je er meer over.

The White Room in Amsterdam – By Jacob Jan Boerma

Een restaurant wat pure klasse uitstraalt, zoals de naam zelf al zegt is het restaurant stralend wit met goud. Iets wat je ook terugziet in The Lemon Kitchen. Jacob Jan Boerma is een bekende drie sterrenchef en de naam The White Room is afgeleid van de historische naam ‘De Witte Zaal’ die de ruimte kreeg bij de opening in 1885. De monumentale kamer wordt beschouwd als één van de oudste restaurants van Amsterdam in originele conditie.

Jacob Jan Boerma

Jacob Jan Boerma heb ik een tijd geleden ontmoet. Een vriendelijke en inspirerende man!
“De natuur regeert, ik probeer haar te volgen, zij bepaalt de kwaliteit en ik de smaak. Als chef voeg ik daar graag mijn persoonlijke smaak aan toe met een voorliefde voor frisse tonen, zuren en specerijen. Zij zullen dan ook altijd in mijn gerechten herkenbaar of onherkenbaar verwerkt worden.” – Jacob Jan Boerma

Wat stond er op het menu?

Het was een verrassingsmenu en dat heb ik het liefst! Ik lust vrijwel alles en laat mij graag verrassen. Het waren stuk voor stuk kunstwerkjes mét smaakexplosies. The White Room staat bekend om haar lichte gerechten met een frisse twist. Iets wat mij natuurlijk enorm aanspreekt. Voor dat de zeven gangen geserveerd werden, kregen we een paar geweldige amuses waar je smaakpapillen heel blij van worden. Op de foto’s zie je drie gerechten die Arturo mij liet fotograferen. Prachtig he!?

Hemelse Langoustines

Dit gerechtje was echt zo bijzonder smaakvol! Langoustines is een hele lekkere vissoort en daarbij is het frisse element van de zuurkool fijn! En een lust voor het oog.

The White Room dessert

In het nagerecht zat mijn favoriete ingrediënt citroen verwerkt. Een recept waarvan Arturo aangaf dat elke keer weer geoptimaliseerd wordt. Een dessert wat je niet snel vergeet. Het is romig, fris, bijzondere structuren en verrassend van smaak!

Reserveren

Dit pareltje in Amsterdam raad ik iedereen aan! Wil je nou ook een keer dineren bij The White Room in Amsterdam? Ga dan naar de website en reserveer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte