+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Uiteten gaan vind ik een van de leukste (en lekkerste) dingen om te doen. Elke keer krijg je een kijkje in de keuken van zowel het restaurant als de chef(s). Welke smaken en structuren laten ze terugkomen, gebruiken ze frisse elementen en welke combinaties maken ze? Ik kan hier veel inspiratie uithalen. Zo was ik laatst met mijn vriend bij Michelin Restaurant Voltaire in het o zó prachtige Parc Broekhuizen Hotel in Leersum. We hebben de sterren van de hemel gegeten en de borden bijna afgelikt. Robert Poel een van de chefs, kwam af en toe even even langs om te kletsen over o.a. zijn fantastische creaties. Er hangt een ontspannen en relaxte sfeer. Lees hieronder meer over Dineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen.

ineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen 'The Lemon Kitchen

ineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen 'The Lemon Kitchen

Parc Broekhuizen ‘Restaurant Voltaire

Soms kom je toevallig via via in contact met mensen die je inspireren. Zo heb ik onlangs Robert via mijn zus leren kennen, een super ambitieuze, speelse, grappige chef die een goed gevoel  voor smaakexplosies, kleur en lichte gerechten heeft. Parc Broekhuizen is een prachtig, historisch en tegelijk heel modern hotel. Gelegen in de natuur met een uitzicht waar je uren naar kan staren. In dit hotel zit Restaurant Voltaire wat in 2016 is geopend en onlangs in december 2018 een eerste ster heeft gekregen, dit onder begeleiding van 3 sterrenchef Jacob-Jan Boersma. Het team wat er rondloopt is jong en maakte een ontspannen en gepassioneerde indruk. Thomas Diepersloot en Robert Poel zijn samen de leidinggevende chefs. Het restaurant heeft een lounge ruimte en nog twee aparte kamers met uitzicht op het meer en beeldende kunst. Wist je dat voorheen Heel Holland Bakt hier buiten was? 

Inrichting en dineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen 'The Lemon Kitchen

Dineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen 'The Lemon Kitchen

Dineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen 'The Lemon Kitchen

Het fantastische zuurdesem brood – 

Fris & licht Chefs menu 

Dat ik van dit soort keukens houdt is vast geen verrassing voor je. Het interessante aan fris en licht koken is dat je niet snel verzadigd (vol) raakt, waardoor je meer kan genieten van alle smaken die voorbij komen. We begonnen met een paar amuses. Waarvan je direct gaat watertanden en hunkert naar de rest van het menu. Bij het voorgerecht werd een eigen recept van Zuurdesembrood geserveerd met volle roomboter. Ik ben gek op krokant zuurdesembrood met een fris-zurige nasmaak. Dit was misschien wel het lekkerste brood wat ik ooit in een restaurant op heb, het deed mij denken aan mix zuurdesem & tijgerbrood. Als eerste kregen we verschillende amuses, vervolgd met het watertanden lekkere voorgerecht van Tonijn tartaar met meloen, komkommer & ponzu. Vervolgens kregen we allerlei kleurrijke tussengerechten en het hoofdgerecht was super malse en smaakvolle duif. We kregen twee hemelse nagerechten, waarbij je smaakpapillen nog steeds op spelende wijs verrast worden. Het gehele menu was licht, verrassend en verfrissend. Je zou denken na zo’n menu dat je vol zit, maar dit was helemaal in balans. Niks is fijner dat je heerlijk hebt gegeten en net niet vol zit. Dan kan het nagenieten beginnen!

Dineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen 'The Lemon Kitchen

Dineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen 'The Lemon Kitchen

Dineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen 'The Lemon Kitchen

Dineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen 'The Lemon Kitchen

Dineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen 'The Lemon Kitchen

Dineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen 'The Lemon Kitchen

Dineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen 'The Lemon Kitchen

Dineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen 'The Lemon Kitchen

Rondleiding Parc Broekhuizen

Na de lunch kregen we van Robert een kleine rondleiding over het landgoed. Naast het prachtige Parc Broekhuizen hotel staan er op het land nog een paar andere gebouwen, waar feesten en partijen gegeven worden maar ook events van o.a. Rituals. Ook hebben ze een kruiden, groente en bloementuin waar veel uit gekookt wordt. Dat wil toch iedereen?

Dineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen 'The Lemon Kitchen

Dineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen ‘The Lemon Kitchen

Dineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen

Wil jij nou ook een keer dineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen? Ga dan naar de website en reserveer!

Dineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen 'The Lemon Kitchen

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
 Dineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen
Naam artikel
Dineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen
Beschrijving
Fantastisch dineren bij Michelinster restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen! Dit restaurant kan ik aan iedereen aanraden die van verrassend eten houdt.
Auteur
Bedrijf
The Lemon Kitchen
Logo bedrijf

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This