In mijn vorige recept met krentenbrij van BESSOLA heb ik jullie verteld dat dit eigenlijk een ouderwets product is. Maar het super leuk vind om zo’n product weer nieuw leven in te blazen. Voor dit recept heb ik crêpes met krentenbrij, crème fraîche  en citroen met elkaar gecombineerd. Ik heb mij laten inspireren door de Italiaanse krokante pannenkoekjes van mijn moeder. Crêpes met krentebrbij, créme fraîche en citroen is lekker als lunch maar ook als speciaal nagerecht! 

Bessola Krentenbrij

Ook wel krentjebrij genoemd is een typisch Nederlands dessert, volgens traditioneel recept. Het is een product die in allerlei gerechten gebruikt kan worden.Wat zit er allemaal in dit product? Bessensap, rozijnen, krenten, gort en een vleugje kaneel. De perfecte combinatie tussen zoet, fris en kruidig. Bij dit recept past de citroen perfect. Het zorgt ervoor dat de balans optimaal wordt. Dit product kan je trouwens ook gebruiken bij stoof gerechten of bij een stukje lamsvlees. Bessola is te koop bij de grotere supermarkten en vind je in het versjouwd schap bij de langhoudbare melk. 

Crêpes met krentenbrij, créme fraîche en citroen

Bereidingstijd

(40 minuten)

Ingrediënten (ongeveer 6-7 crêpes)

 • 2 eieren
 • 250 ml melk
 • 30 g gesmolten boter & 20 g boter voor het bakken
 • 100 g bloem
 • 1 theelepel agave siroop of basterd suiker
 • snufje zout
 • 1 cupje créme fraîche  (50 gram)
 • 1/4 pak Bessola Krentenbrij (te koop bij de Albert Heijn en Jumbo)
 • poedersuiker
 • 1 citroen

Benodigdheden

 • Pannenkoekenpan
 • Handrasp
 • Bak
 • Garde

Bereidingswijze

 1. Als eerste maak je de crépe mix. Klop in een kom met een garde de eieren met de melk en druppeltje olie.
 2. Meng vervolgens de  bloem en voeg een snufje zout toe.  Maak een kuiltje in het midden en giet er al kloppend geleidelijk het eimengsel in. Klop met een garde tot alles goed gemengd is en er geen klontjes meer te zien zijn.
 3. Breng het beslag naar wens op smaak een theelepel basterd suiker of agave siroop.  Meng weer goed en laat het beslag dan minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Bakken

    4. Vet vervolgens een crêpespan of pannenkoeken pan licht in met boter en verhit de pan. Giet een klein beetje beslag in de pan. Zwenk de pan zodat het beslag rustig uitloopt. Zo krijg je een hele dunne en krokante crêpes! Bak tot de rand van de crêpe krimpt en crispy wordt. Pak vervolgens een spatel en keer de crêpes (voorzichtig) om.
   5.  Wees daarom niet te streng voor jezelf, omdat bijna altijd de de eerste mislukt!
   6. Leg als laatste de crepes op een bord en besmeer ze allemaal met een eetlepel crime fraîche, lepel Bessola krentenbrij en rasp er wat citroen overheen en bestrooi als laatste met wat poedersuiker! Voor de frisse liefhebber verdeel dan nog wat citroensap over je pannenkoek!

Hemels!

Wil je nog meer recepten met Bessola?

Maak dan eens tiramisu met aardbeien en Bessola!

Volg The Lemon Kitchen op Facebook, Instagram & Pinterst

#Dit recept is gesponsord maar naar eigen mening geschreven

Print Friendly, PDF & Email
on 23 april 2018

Lekker recept zeg!

on 23 april 2018

Wat ziet dit er weer heerlijk uit! Het is dat ik zelf nooit in de keuken sta, maar je mooie plaatjes doen me zelfs laten kriebelen om het eens te proberen.

on 23 april 2018

o wat lijkt me dit heerlijk! Ik ga het zeker maken, goed idee!

on 23 april 2018

Mmmm klinkt lekker! Ik ga al jouw recepten eens moeten bijhouden en één voor één proberen.

Liefs, Eva

on 23 april 2018

Hoi Eva,

Dat is lief! Laat je me weten wat je er van vindt?

on 23 april 2018

Klinkt lekker! Het is alweer zolang geleden dat ik pannenkoekjes gegeten heb! 🙂

on 23 april 2018

Ik drink Bessola altijd zo s ochtends. Mijn schoonpa doet het in zijn kwark. Erg lekker

on 23 april 2018

Oh, dat kreeg ik vroeger altijd bij mijn oma! Recept klinkt goed, binnenkort maar even maken.

on 23 april 2018

soms ben ik gewoon jaloers dat ik iets niet zelf heb bedacht! wat een leuk idee. Dit moet heel lekker zijn!

on 23 april 2018

Wat een originele manier om Bessola te gebruiken zeg! Het ziet er lekker uit.

on 23 april 2018

Oh my…. Ik heb net gegeten maar hier zou ik dus echt nog wel een plekje voor hebben hoor!!!! Ziet er zó goed uit!! *kijkt sip naar m’n vla*

on 23 april 2018

Wat heerlijk!

on 23 april 2018

Jummie, dat ziet er lekker uit!

on 28 april 2018

Dit ziet er ontzettend lekker uit zeg! De tiramisu met aardbeien en bessola klinkt ook goed.

on 28 april 2018

Mmmmmmm. Ziet er lekker uit.

on 28 april 2018

Weer een overheerlijke combinatie. Al ben ik geen mega fan van krenten.

on 28 april 2018

Ziet er lekker genoeg uit. Als iemand dat nou eens voor mij klaarmaakt… 40 minuten voor een dessert vind ik zelf nogal lang 🙂 Ik ben meer een eter dan een kok!

on 28 april 2018

Wat een leuk recept, die ga ik onthouden voor binnenkort!

on 29 april 2018

Dit klinkt heerlijk! Zal het eens gaan proberen!

on 29 april 2018

Wat een prachtige “oma Visser pannenkoekjes” mét heerlijk knapperige randjes mmmm..!!
Prachtige foto weer..!

on 29 april 2018

Klinkt lekker!! ❤️

on 29 april 2018

Ik heb mijn boodschappenlijstje even aangevuld! Jammie!

on 30 april 2018

Wat is het weer een plaatje om naar te kijken! Ik ben nooit zo van de Bessola, maar ben toch wel erg benieuwd hoe dit gaat zijn.

on 5 mei 2018

Ik heb nog nooit crepes gemaakt. Het ziet er wel lekker uit

on 16 mei 2018

Oeh crêpes maak ik eigenlijk nooit (nog nooit gedaan ook) terwijl ik daar wel erg van kan genieten. Misschien toch maar eens een gokje wagen.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.