Couscous met pompoen, citroen & geitenkaas

Couscous met pompoen, citroen & geitenkaas

Couscous met pompoen uit de oven, frisse citroen en romige geitenkaas is echt een feestje! Ekoplaza heeft een primeur te pakken, ze verkopen nu een paar verschillende couscous varianten die net even anders zijn dan je gewend bent. Wat mij betreft nog lekkerder én voedzamer. Zo was ik laatst op het hoofdkantoor om de samenwerking voor volgend jaar en het kookboek te bespreken, na afloop kreeg ik deze varianten mee naar huis om er zelf mee aan de slag te gaan. Zie hieronder mijn kikkererwten Couscous met pompoen, citroen & geitenkaas recept!


Nieuwe Couscous varianten van Ekoplaza

Een primeur van Your Organic Nature: couscous, maar dan lekkerder & voedzamer. Deze couscous-varianten worden namelijk gemaakt van peulvruchten of boekweit. Dus graanvrij en drie van de vier zijn bijzonder rijk aan eiwitten en vezels. Door de korte bereidingstijd (maar 5 minuten!!) zet je binnen een mum van tijd een smaakvolle en voedzame maaltijd op tafel. Met deze introductie speelt Your Organic Nature in op de stijgende vraag naar producten op alternatieve basis voor alledaags gebruik. Deze varianten zijn ook geschikt als je een gluten allergie of – intolerantie hebt! Cous coup wordt vooral in de Marokkaanse keuken gegeten en daarom heb ik iets leuks! Samen met Ekoplaza mag ik iemand heel blij maken, om in januari gratis mee te mogen doen met een Marrokaanse kookworkshop!

Serveertip: lekker als maaltijd salade of als een salade bij het hoofdgerecht.

5/5

Tools die ik gebruik

zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Couscous met pompoen, citroen & geitenkaas

Couscous met pompoen, citroen & geitenkaas

Trefwoord couscous salade, gezonde salade, herfst recepten, pompoen gerechten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • oven
  • kom
INGREDIËNTEN
  • 200 gram kikkererwten couscous * of een andere variant
  • 1/2 fles pompoen
  • 1 biologische citroen
  • 3 eetlepels zachte geitenkaas *President is aan te raden
  • Verse kruiden zoals bieslook en eventueel wat munt
  • 2 el extra vergine olijfolie
BEREIDING
  • Kook als eerste de couscous zoals op de verpakking staat en voeg 2 eetlepels citroensap toe, liever te weinig water dan te veel toevoegen. Het is lekker als de couscous nog korrelig blijft en niet te plakkerig wordt.
  • Snijd vervolgens de flespompoen in dunne plakken van een halve centimeter en smeer ze in met wat olijfolie, peper en zout. Zet ze voor 20 minuten in de oven om te garen en een lekkere grill smaak te krijgen.
  • Meng nu de gare couscous met de olijfolie, geitenkaas, verse dille, zest van 1 citroen. Serveer daarna de salade in een mooie schaal en versier als laatste er nog wat verse kruiden overheen.

Welke soorten couscous zijn er allemaal?

  • kikkererwten couscous
  • boekweit couscous
  • rode linzen couscous
  • spliterwten couscous

Maak kans op dit pakket als je onder dit recept laat weten waarom je dit wilt winnen!


WIN // Your Organic Nature workshop

Op zondag 19 januari organiseert Your Organic Nature de kookworkshop ‘tajine koken’ bij De Tagine in Giessenburg. Op deze bijzonder locatie wordt de leukste Marokkaanse kookworkshop van Nederland gegeven.
Zo maak je kans!

  1. Koop één van de 4 nieuwe couscous varianten bij Ekoplaza van Your Organic Nature.
  2. Maak je lekkerste recept (keep it simple & gezond) vergeet niet een vleugje citroen.
  3. Deel receptfoto (incl. verpakking) + bereiding op Instagram.
  4. Gebruik #nieuwecouscous #yourorganicnature

Op dinsdag 24 december worden de winnaars door Your Organic Nature benaderd.


Vegetarische recepten

Willen jullie meer vegetarische inspiratie met couscous? Maak dan eens couscous salade met pesto, granaatappel, feta en citroen.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

# In samenwerking met Ekoplaza

couscous winactie Ekoplaza en the lemon kitchen

10 reacties

  1. Ik eet geen vlees en ben altijd op zoek naar leuke recepten om variatie in mijn gerechten te brengen. Deze verschillende soorten couscous zouden hierbij helpen ?

  2. Ooh ik zou deze couscous soorten zó graag willen winnen! Vorige week heb ik te horen gekregen dat ik voortaan geen gluten meer mag eten, dus dit zou nu zo ontzettend goed van pas komen! Ik heb nu al mega veel lekkere ideeën die ik hiermee kan maken! Nu maar duimen dat ik een pakketje win! Ik kan niet wachten tot de bekendmaking?

  3. 5 sterren
    MMm… zoals altijd weer een lekker recept van The Lemon Kitchen. Leuk dat je nu couscous gebruikt in combinatie met citroen, pompoen en geitenkaas. Prima combinatie! Goed ook dat je de produkten van Your Organic Nature gebruikt. Lekker en verantwoord! Erg graag loot ik mee voor de Marokkaanse kookworkshop. Erg lekkere en gezonde keuken waarvan ik graag nog wat meer wil leren!

      1. Ooh lijkt me fijn om eens andere soorten couscous uit te proberen! Ik ben benieuwd naar hun smaak!
        O en ook kan ik zo wat variëren in de kleur van de couscous! Ik ben heel benieuwd om uit te testen en doe daarom graag mee met deze winactie!

  4. Wat gaaf
    Ik doe graag mee
    Ben gek op kikkererwten en linzen
    Probleem is alleen dat ik er niet zo veel van mag ivm suiker Bleegh
    Maar goed de boekweit heeft mijn interesse

    1. Super dit! Heel tof dat deze Couscous niet van tarwe is want daar krijgen we meestal al genoeg van binnen. Ik maak graag kans op dit fijne pakket!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte