+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Kennen jullie de producten van Veco Zuivel al? Echte Hollandse biologische zuivelproducten met een mooi en eerlijk verhaal. Ambacht en smaak staat centraal. Zoals je misschien in onze recepten al bent tegengekomen, zijn we gek op pure roomboter. De volle smaak van deze roomboter is een aanwinst in vele gerechten. Citrusboter van Veco Zuivel met kipfilet op zuurdesem past perfect bij de lunch! Wie ga jij verrassen met citrusboter van Veco Zuivel op zuurdesem?

Veco Zuivel historie

In 1974 is het bedrijf opgezet en in 1988 namen zij, als één van de eersten, de officiële stap naar biologisch. Ontzettend goed en dapper natuurlijk, in die tijd was er nog niet veel bekend over biologisch telen. Sinds 1 juni 2009 heeft Vecozuivel  in Zeewolde haar nieuwe, mooie, moderne en vooral energiezuinige zuivelfabriek in gebruik genomen. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. De wereld wordt steeds bewuster en duurzaamheid gaat steeds meer centraal staan, daarom is Vecozuivel een echte Hollandse trendzetter!

Bewust

Wij willen mensen steeds meer bewust maken van duurzaamheid en biologische producten. Daarom kiezen wij steeds vaker voor dit soort mooie producten. Roomboter van Veco Zuivel Biologisch is een eerlijke, ongezouten roomboter. Voor dit product is alleen verse, biologische melk gebruikt wat rechtstreeks van de boer komt. Met deze lekkere roomboter hebben we een lekker en simpel recept gemaakt. Hieronder vind je het recept.

Citrusboter van Veco Zuivel met kipfilet op zuurdesem

Ingrediënten (2 personen)
½ pak Veco Zuivel roomboter (ongezouten)
1 citroen (biologisch)
1/2 limoen (biologisch)
kleine knoflookteen
2 gram verse bieslook
2,5 gram verse krul peterselie
4/6 plakken ovengebakken kipfilet
4 grote zuurdesem boterhammen
3 gram alfalfa (te koop bij grotere supermarkten en de groenteboer)

Benodigdheden:

2 mooie borden
handrasp
Broodrooster/oven

Bereidingswijze

1. Als eerste laat je de roomboter buiten de koelkast, waardoor het eerder op kamertemperatuur komt en het makkelijker mengt met de kruiden. Pak de roomboter en snijd in vierkantjes van 2 centimeter bij 2 centimeter in leg een groot bakje.
2. Vervolgens snij je de bieslook en peterselie in kleine stukjes. Hak de knoflook heel fijn en voeg alles toe aan de roomboter.
3. Was de citrusvruchten met water en rasp vervolgens de limoen en citroen, voeg de zest toe aan de roomboter en meng het geheel met een vork. Voeg wat druppels van de limoen en citroen toe. Breng vervolgens op smaak met wat peper en zout.
4. Als laatste rooster je de boterhammen en besmeer ze vervolgens ruim met de citrusboter. Leg kipfilet en alfalfa hierboven op. Heb je nog wat citroenzest over? Bestrooi dan als laatste hier nog met zout en peper wat over de boterham. 

We zijn benieuwd wat jullie van het recept vinden, laat daarom je mening achter. 

Tip: Liever geen knoflook? De roomboter zelf is al zó vol van smaak, dus zonder knoflook ook lekker! 

Smakelijk! 

#spon

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This