Ceviche met salsa verde van zeebaars & citroen
Naar recept gaan Recept afdrukken

Ceviche met salsa verde van zeebaars & citroen

Afgelopen week kreeg ik een Mexicaanse lunch met stappenplan van Fairtrade Original thuis geleverd. In verband met corona hebben ze ervoor gekozen om de lancering van hun nieuwste productielijn thuis te verzorgen. We begonnen met tortillasoep met tomaat en verschillende toppings, vervolgd door enchilada met jackfruit & een rijstsalade. Om jullie te inspireren heb ik zelf een ceviche van zeebaars met Salsa Verde gemaakt.
Wil je ook zo’n Mexicaanse lunch? 

Lees dan snel verder!

 

Kook Mexicaans met de nieuwe producten van Fairtrade Original of laat je thuis verrassen!


Ceviche met salsa verde

Dat ik een groot fan van ceviche ben was je vast niet ontgaan. Het ceviche met passievrucht recept uit mijn kookboek is dan ook het meest gebruikt (naast de limoncello) in de media. Het mooie aan ceviche maken is dat het supersimpel is, maar de smaken fenomenaal. Je gebruikt citroen of limoensap om de eiwitten in de vis te laten garen. Een bijzonder proces, waardoor je het zelfs als zwangere vrouw mag eten. Naast het frisse van de citroensap is de combinatie met salsa verde verrassend lekker! Deze salsa verde is een kruidenpasta met tomatillo’s (groene tomaat), serranopeper en koriander.

5/5

Ceviche met salsa verde van zeebaars & citroen

Gang Voorgerecht
Keuken Mexicaans
Trefwoord ceviche recepten, Mexicaanse recepten, recepten met citroen
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Auteur Jadis Schreuder
INGREDIËNTEN
  • 300 gram zeebaars zonder huid in dunne plakken gesneden
  • 1 biologische citroen
  • 1 limoen
  • versgemalen grove peper
  • verse cress zoals micro bietenblad of tuinkers
  • salsa verde van Fairtrade Original te vinden bij JumboWat je overhoud kan je gebruiken voor andere Mexicaanse gerechten zoals een enchilada.Eventueel toevoegen: radijsjes
BEREIDING
  • Snijd zelf of vraag de visboer om de zeebaars in mooie dunne plakken te snijden. Pak een ondiepe schaal en leg daar als een soort waaier de zeebaars plakken naast elkaar (als een soort carpaccio). 
  • Gebruik de zesteur of handrasp om de citroenzeste ervan af te raspen. Houd dit apart.
  • Pak vervolgens een bakje en doe daar sap van 1 citroen en sap van 1 limoen in. Doe daarna 1 eetlepel van de salsa verde erbij en roer de marinade even. 
  • Verdeel nu de marinade over de zeebaars en na een paar minuten in de vis mooi wit en dus gaar geworden. 
  • Voor de liefhebber van een intense smaak adviseer ik je om nog wat extra van de salsa verde over de ceviche te verdelen. Strooi er als laatste nog wat grove peper, citroenzeste/krulletjes en wat verse cress overheen. 
ceviche van-zeebaars-met-salsa verde en citroenzest
ceviche van zeebaars met salsa verde en citroen fair trade original
ceviche van zeebaars met salsa verde citroen
ceviche van zeebaars met salsa verde en citroen mexicaans

Mexicaanse lunch bij jou thuis of op kantoor

Voor 25 euro bestel je de box en brengen ze ‘m op vrijdag 2 oktober voor 13.00 uur bij jou thuis. Zo kan jij direct genieten van een feestelijke lunch in jouw Mexicaanse keuken.

Recepten met citroen

Ben jij net zoals ik gek op Mexicaanse recepten met vis & citroen zoals deze ceviche met salsa verde? De Mexicaanse keuken verleend zich heel goed om vegetarische of juist visrecepten te maken. De kleuren spatten er altijd vanaf en de smaken zijn standaard verbluffend!

Op zoek naar nog meer inspiratie? Maak dan eens:


#Samenwerking met Fairtrade Original
fairtrade original mexicaanse lunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte