+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Soms zijn het de kleine dingen die juist heel lekker zijn! Zoals dit borrelhapje: gepofte sjalotjes met citroen. Super simpel recept maar zo vol met smaak! Als je de sjalotjes verwarmd zoals bij poffen, komen de natuurlijke suikers meer naar boven waardoor ze lekker vol van smaak en zoet worden! Het frisse van de citroen past goed hierbij. Deze gepofte sjalotjes kan je bij de borrel/kaasplankje serveren, maar ze zijn ook erg lekker bij een gebakken biefstukje of op je crostini met geitenkaas!

Sjalotjes, wat zijn dat?

De sjalotjes is familie van de look (denk aan ui, prei, bosui, knoflook, bieslook). Je hebt ze in allerlei maten en kleuren, zo heb je bijvoorbeeld de banaan sjalotten. Ze hebben dezelfde vorm als een banaan haha. Ik vind ze het mooist en lekkerst als ze klein en intens roze zijn! Wist je dat sjalotjes en andere uit de lookfamilie gezond zijn? 

Borrelhapje: gepofte sjalotjes met citroen

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • halve biologische citroen
  • een zakje kleine sjalotjes
  • snuf peper en zout
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie

Benodigdheden

  • oven
  • handrasp

Bereidingswijze borrelhapje: gepofte sjalotjes met citroen

1.Verwarm de oven voor op 200 graden en pak een ovenschaal. Leg de sjalotjes met schil en al in de ovenschaal en verdeel hier wat olijfolie overheen, 1 eetlepel citroensap en een snuf zout en peper.
2. De sjalot wordt nu gepoft in haar eigen schil en neemt toch de smaak van de olijfolie, citroen over.
3. Haal ze er ongeveer naar 20 minuten uit en verwijder het schilletje. Sommige vinden het lekker om ze met schil en al te eten, omdat deze krokant is geworden.
4. Serveer ze op een mooi schaaltje met eventueel prikkers en rasp er als laatste nog wat citroenzest overheen.
Smakelijk!

Gek op hapjes, kijk dan eens hier!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Borrelhapje: gepofte sjalotjes met citroen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen.
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

Nieuwsbrief

Share This