1 Comment

Een heerlijk weekendje weg met mijn twee lieve zussen, wat hadden we daar naar uit gekeken! Even genieten van het samen zijn, lekker eten en ontspannen in de sauna. Ik had mezelf de opdracht gegeven om een restaurant uit te kiezen in Harderwijk, waar je goed kan eten en zo mijn zussen even mee kon nemen in mijn passie voor lekker eten.

Hotspot

Altijd als ik in een stad/dorp ben, kijk ik even op www.iens.nl. Een perfecte site waar je meteen de beste restaurants op een rijtje krijgt. Daar zag ik bistro en wijnbar; Klein Parijs staan, vrijwel bovenaan, zelfs boven de sterrenzaak in deze kleine stad. Ik was erg benieuwd en vertelde het aan mijn zussen, vroeger zijn we namelijk met onze vader naar Parijs geweest. Dit gaf voor ons gelijk een positieve stimulans om een reservering te maken. Even een belletje gepleegd en om 18:30 werden we verwacht. Door alle goede recensies op “Iens”, werd ik wel heel erg nieuwsgierig..

We werden meteen warm ontvangen door de eigenaar die mij deed denken aan de man van de Albert Heijn reclame. We waren de eerste gasten die dag.

Zonnig

De zon brak net door en er was nog plek buiten, hier zijn wij gaan zitten. De drie stoeltjes die buiten stonden leken op een wijnvat maar dan gemoderniseerd als stoel. We riepen bijna in koor: Een wijntje alsjeblieft! Ik houd persoonlijk erg van houtgerijpte wijnen, als ik dan zin heb in een wijntje is dat waar ik standaard naar vraag. De eigenaar stelde voor om de verse oesters te  proeven. Wat een goed idee! Mijn oudste zus Jeri vond het een minder goed plan. Het idee dat ze nog levend in hun schelp zitten als je ze eet, gaf haar een onsmakelijk gevoel. Toch heeft ze er een geprobeerd, maar tevergeefs, het was meteen ook de laatste keer. Samen met mijn andere zus Sanya was het op en top genieten.

Denk aan warme zon in je gezicht, een zachte comfortabele stoel, een heerijk wijntje met als klap op de vuurpijl een frisse oester.

Het 3 gangen menu

Er was een 3 gangen verassings-menu voor €29,95 wat een erg schappelijke prijs is voor zo’n goed aangeschreven restaurant. We gaven wel even aan dat we alle drie een melk allergie hebben (niks ernstigs, we gaan er niet aan dood maar we krijgen wel last van onze buik).

Voorgerecht:

Livar varken met asperges en gerookt eigeel, écht een zalig voorgerecht. Het was een vernieuwende vorm van het ó zo bekende asperge gerecht met ham en ei, maar dan in een nieuw jasje. Het was lekker en smaakte naar meer. Wel vroeg ik mij; af hoe rook je eigeel? De vriendelijke eigenaar vertelde met veel passie dat ze de boter roken en dan vervolgens mengen met eigeel. Je merkte aan de eigenaar dat hij het érg leuk vond dat wij zo geïnteresseerd waren in zijn menu, gerechten, wijn en zijn restaurant natuurlijk!

Hoofdgerecht:

Tijdens ons gezellige diner merkte ik aan mijn zussen dat ze heerlijk aan het genieten waren. We hadden lol en kregen veel uitleg over de gerechten wat het meteen een beetje educatief maakte. Als hoofdgerecht kregen we een Dorade Grise met zongedroogde tomaat vinagrette, zwarte olijfjes en veel groentjes. Het was een heel zacht zomers maaltje met de juiste smaakbalans. Persoonlijk miste ik een lekker sausje voor over de vis, ik ben echt een sausmens. De bediening gaf aan dat er een kruidenboter bij zou horen maar i.v.m. met onze allergie kon dit er niet bij. Een klein minpuntje maar mijn zussen misten het totaal niet en vonden het een perfect gerecht. Oke, eerlijk is eerlijk, ik ben ook wel erg kritisch en ik denk al vrij snel, dat kan beter,  maar na een paar happen moest ik mijn zussen én de eigenaar gelijk geven , het gerecht  was heerlijk!

Nagerecht:

Bij het nagerecht kon je natuurlijk kiezen tussen zoet en kaas, we waren allemaal benieuwd naar beide gerechten dus bestelde we 2 keer kaas en 1 keer zoet. De kaaskar kwam er aangereden met de vrolijke eigenaar. We kregen drie geitenkaasjes waaronder de (ik kon het niet laten om het na te vragen) Capri Feule, een rauw geitenkaasje. Wauw wat een smaaksensatie, de korrelige zoute buitenkant en het zacht-romige van de rauwe kaas. Deze kaas zou ik heel graag nog een keer willen proeven, ik stak mn hand op naar een vrolijke gastvrouw die ons gelijk een stukje extra Capri Feulle gaf, van het huis.

Het was een feestje om hier te mogen eten. De bediening was zeer vriendelijk het eten was smaakvol en met aandacht en liefde bereid. De entourage was prachtig en klopte helemaal met het concept.

Print Friendly, PDF & Email
on 5 april 2018

Het ziet er heerlijk uit en sinds kort lust ik oesters!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.