+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

LOVE VEGGIES!

Mijn liefde voor aubergine is de laatste tijd enorm toegenomen. Ik heb in Londen bij Ottolenghi en vorige week bij een Japans restaurant aubergine op en dat was zo lekker! Daarom ben ik er snel mee aan de slag gegaan! Eigenlijk is het een vrij makkelijke en gezonde groente, waar je alle kanten mee op kan. Dit recept heb ik heel eenvoudig gelaten omdat de oven al het werk doet. Zo simpel en zó lekker! Zie hieronder het aubergine uit de oven met citroen recept!

Aubergine, wat is dat?

Een bijzondere groentesoort wat zowel een plant als de vrucht is uit de nachtschade familie. In deze familie zitten ook aardappels, paprika en tomaat. Deze groente wordt nauwelijks rauw gegeten en is erg populair in de mediterraanse keuken. Aubergines worden in veel in curry’s gestopt, maar soms ook gebakken of zoals het Aubergine uit de oven met citroen recept. Wist je dat aubergines er in allerlei kleuren en maten zijn? Van donker naar licht paars, geel en zelfs in het wit! 

Aubergine uit de oven met citroen

Bereidingstijd: +/- 45 minuten | 2 personen

Ingrediënten

  • 2 aubergines 
  • 1 knoflook teentje
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie (de lekkerste die je hebt)
  • 1 theelepel chili flakes
  • 1 biologische citroen
  • verse kruiden zoals kervel, bieslook of koriander

Benodigdheden

  • oven
  • handrasp
  • kwastje voor de olie (of doe het met de hand/lepel)
  • ovenschaal

Bereidingswijze aubergine uit de oven met citroen

  1. Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Was vervolgens de aubergine af en verwijder zowel de bovenkant (kroontje) als de onderkant. Snijd ze daarna in dikke plakken van 2 a 3 centimeter.
  2. Meng de olijfolie met fijngehakte knoflook, chiliflakes, citroenrasp en peper en zout. Smeer dit vervolgens op de boven en onderkant van de aubergine plakken. Leg ze in een ovenschaal naast elkaar en zet voor ongeveer 45 minuten in de oven.
  3. Als je de aubergines uit de oven haalt, kijk dan of ze goed gaar zijn geworden en aan de bovenkant een mooie bruine kleur hebben gekregen. 
  4. Leg de aubergine plakken op een mooie schaal, verdeel hier de verse kruiden overheen en serveer er wat verse citroen bij.
    Smakelijk!

Serveertip: lekker bij andere salades of bij een gebakken visje!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Aubergine uit de oven met citroen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This