Weer een lekker & gezonde groenten spread met Herbamare Kruidenzout. De vorige keer heb ik een heerlijke broccoli spread online gezet. Eigenlijk is het maken van groenten spreads heel makkelijk je moet alleen per groente bekijken wat de beste bereidingswijze is. Bij artisjokken is het belangrijk dat je het lang genoeg kookt, daarnaast dat je alleen het binnenste (ook wel het hart) genoemd op eet. De rest is vrij dradig en niet eetbaar. Ben je ook benieuwd naar deze Italiaanse artisjok spread met citroen? Zie hieronder het recept.
Italiaanse artisjok spread met citroen
Â
Wat is artisjok eigenlijk voor een groente, en is het eigenlijk wel een groentesoort? Artisjokken zijn namelijk de bloemknoppen van een distel. Deze groen-paarse bloemknoppen bestaan uit vele kleine blaadjes die als een prachtige plant om een bloembodem zijn gevouwen. Eigenijk is alleen het artisjok hart eetbaar, de rest is vooral mooi om naar te kijken. Sommige mensen bijten de onderkant van de artisjok blaadjes af, of dopen het in bijvoorbeeld citroensap met olijfolie. Door deze Italiaanse combinatie ben ik op deze artisjok spread gekomen.
#Samenwerking met A.Vogel Herbamare Kruidenzout
Ben je op zoek naar meer groenten spreads, maak dan bijvoorbeeld eens doperwten spread of wortel spread met citroen en kruidenzout.
5 reacties
Lijkt me heel lekker en fris. Ook fijn dat dit vegan is!
ik ga dit proberen!!
Artisjok is zo’n groente die ik eigenlijk zelden eet, en als ik hem dan een keer tegenkom op een gerecht denk; daar zou ik eigenlijk veel meer mee moeten doen want ik vind de karakteristieke smaak ervan erg lekker.
Ik ken artisjokken vooral van op de pizza, en dat veel mensen dan de pizza niet meer lusten. Wat bijzonder dat je er ook een spread van kunt maken!
Lekker!! Ook deze spread gaan we maken hoor.