Makkelijke Fruits de Mer voor thuis met citroen
makkelijke fruits de mer met citroen voor thuis met MSC
makkelijke fruits de mer met citroen voor thuis

Makkelijke Fruits de Mer voor thuis met citroen

Zin in 100% summerfood? Maak dan in een handomdraai een makkelijke Fruits de Mer voor thuis met citroendressing.

Wat is er mooier én lekkerder dan een rijkgevulde Fruits de Mer schaal? Wat mij betreft weinig. Als MSC-keurmerk ambassadeur vind ik het geweldig om zo’n mooie schaal samen te stellen. Hoe makkelijker, hoe sneller je hier samen van kan genieten. Ik heb een bewuste keuze gemaakt om vooral voor MSC-keurmerk gecertificeerde vis, schaal- en schelpdieren te kiezen. Alleen de garnalen (die toch niet mogen ontbreken op je Fruits de Mer schaal) hebben het ASC-keurmerk. De Hollandse garnalen daarentegen zijn wel MSC gecertificeerd en hier ook erg lekker bij!

Makkelijke Fruits de Mer

Tegenwoordig is ’thuis uit eten’ heel normaal geworden en dat vind ik een leuke ontwikkeling! Ik inspireer graag mensen om in huis er elke dag een feestje van te maken. De vongoles, kokkels, mosselen, mesheften en ansjovisjes zijn vrijwel altijd verkrijgbaar met het MSC-keurmerk (dus dan weetje dat ze duurzaam gevangen zijn). Daarnaast mag wat mij betreft zeekraal nooit ontbreken en het essentiële zuurtje van de citroen al helemaal niet. Ik heb er een lekkere frisse citrusdressing bij gemaakt met een vleugje citroen, sinaasappel en gesnipperde rode ui. Net zoals het bereiden van de schaal,- en schelpdieren is deze dressing zo gepiept!

MSC-Keurmerk opties voor Fruits de Mer

Mocht je bijvoorbeeld oesters, of andere zeevruchten willen toevoegen aan je Fruits de Mer schaal. Kijk dan even hier voor MSC gecertificeerde vissoorten. 

5/5

Tools die ik gebruik:

Hand citroen pers type 2 illustratie
Citruspers
Handpers illustratie
sap & rasp

Makkelijke Fruits de Mer voor thuis met citroen

Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Frans, Nederlands
Trefwoord ansjovis, duurzame vis, fruits de mer, garnalen, kokkels, MSC, msc keurmerk, schaal en schelpdieren, vis recepten, vongoles, zeevruchten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • citruspers
  • Handrasp
  • 2 pannen met deksel
  • Antiaanbakpan
  • optioneel een BBQ
  • Vorkjes
INGREDIËNTEN
  • 1 kg mosselen MSC keurmerk
  • vongoles MSC keurmerk
  • ansjovisjes in zuur en olijfolie MSC keurmerk
  • 8 st grote garnalen ASC keurmerk
  • kokkels MSC keurmerk
  • mesheften MSC keurmerk
  • 2 st biologische citroen
  • 1 st biologische sinaasappel
  • 1 st sjalot, roze ui of rode ui
  • zoutvlokken en peper
  • verse kruiden zoals verse munt, basilicum, peterselie.
BEREIDING
  • Was de kokkels, vongoles, mesheften en mosselen onder stromend water. Verwijder de schelpen die kapot zijn.
  • Hak 2 knoflook tenen fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in drie pannen. Bak de knoflook een minuutje en doe dan de kokkels, vongoles en mosselen in de pannen. Knijp een halve citroen uit per pan.
  • Doe er wat verse kruiden naar smaak bij (denk aan bieslook, basilicum, peterselie, munt)
  • Zet er gelijk een deksel op en laat een paar minuten stomen totdat ze open gaan staan en er vocht vrij komt.
  • Blus de schelpdieren af met een scheutje wit bier (of een scheutje witte wijn).
  • Bak de garnalen in wat olie op hoog vuur een paar minuten.
Vinaigrette - dressing
  • Snipper een roze/rode ui of een sjalotje fijn.
  • Rasp de sinaasappel en de citroen.
  • Meng met het ui en pers 1 sinaasappel en een halve citroen uit.
  • Roer alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer tip: Lekker met goudgele krokante frietjes
Mesheften
    Klik op deze link om de mesheften schoon te maken en te bereiden.
    • Om een mooie Fruits de Mer schaal te vullen is het belangrijk dat je genoeg plek hebt voor alle mooie vis, schaal & schelpdieren. Leg de zeekraal erbij en zet het vinaigrette bakje in het midden met een lepeltje. Haal de ansjovissen in zuur en olie uit de verpakking en leg er ook bij. Verdeel citroenparten over de schaal.
      Smakelijk!

    FRUITS DE MER MET HET MSC-KEURMERK

    Fruits de Mer komt oorspronkelijk uit Frankrijk en zie je vooral aan de kust op het menu staan. Nederland is natuurlijk ook rijk aan de lekkerste vis, – schaal en schelpdieren uit eigen (wadden) zee. Ben je opzoek naar een MSC gecertificeerde visdetailist bij jou in de buurt?

    Waar staat MSC-keurmerk voor?

    Wetenschappelijk verantwoorde standaard voor duurzame visserij. Vis, schaal- en schelpdieren mogen alleen worden verkocht met het MSC-keurmerk als de visserij waarvan ze afkomstig zijn, voldoet aan de MSC visserijstandaard.

    Zoek je nog meer zeevruchten inspiratie?

    Maak dan bijvoorbeeld ook eens:

    —–

    Dit is een ambassadeur samenwerking met het MSC-keurmerk

    fruits de mer mesheften Msc keurmerk
    fruits de mer mesheften Msc keurmerk

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Waardering recept




    Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

    Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

    Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

    Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte

    Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte