Mosselen met gorgonzola, zeekraal, basilicum & citroen
Zeeuwse mosselen met gorgonzola

Mosselen met gorgonzola, zeekraal, basilicum & citroen

TIJD VOOR MOSSELEN!

Het bijzondere aan mosselen is dat ze niet alleen superlekker zijn, maar dat het ook vaak de beleving eromheen is dat het nóg heerlijker maakt. Mosselen eet je meestal met iemand of meerdere mensen samen. Het is echt een typische vorm van ‘gezelligheid’. Eten, beleving en herinneringen gaan vaak samen gepaard. Als MSC-ambassadeur ben ik supertrots dit jaar de Zeeuwse mosselen  in het zonnetje te zetten. De combinatie van mosselen met gorgonzola is net even anders dan je gewend bent. Verrassend lekker zelfs!

Mosselen met gorgonzola

Omdat mosselen al een vrij sterke smaak van zichzelf hebben kan je er prima een uitgesproken smaak tegenover zetten. De combinatie van deze mosselen met gorgonzola met ziltige zeekraal, frisse van de citroen. licht-zoete, aromatische en kruidige van de basilicum is érg verfrissend. De meeste twintigers en dertigers laten mosselen (vooralsnog) links liggen. Vaak komt dit doordat het bereiden van mosselen er ingewikkeld uit ziet, maar eigenlijk is het easy peasy om deze duurzame schelpdieren (bijna altijd) binnen 20 minuten op tafel te toveren. 

 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers

Mosselen met gorgonzola, zeekraal, basilicum & citroen

Gang Avondmaal, lunch
Keuken Frans, Italiaans
Trefwoord duurzame vis, mossel recepten, mosselen, schaal en schelpdieren
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • kookpan met deksel
  • citruspers
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • 2 kg mosselen uit Zeeland
  • 150-200 g gorgonzola *hoeveelheid kan naar smaak
  • 50 ml witte wijn
  • 100 g zeekraal
  • 1 st biologische citroen
  • verse basilicum
  • grove zwarte peper
  • stokbrood
BEREIDING
  • Was de mosselen even onder stromend koud water. Haal de kapotte schelpen eruit en gooi weg.
  • Zet een diepe pan op middelhoog vuur en doe daar een scheut olijfolie in. Leg de mosselen in de pan en knijp een halve citroen uit. Zet de deksel op de pan een paar minuten totdat ze open gaan staan en blus af met witte wijn. Giet de helft van het kookvocht eruit.
  • Laat de gorgonzola smelten in de pan en hussel even door elkaar. Zet het vuur uit en roer nog even door. Laat de saus iets indikken.
  • Snijd de zeekraal zo fijn mogelijk.
  • Doe de mosselen met de gorgonzolasaus op een grote schaal. Rasp de citroen en strooi over de mosselen samen met de zeekraal. Serveer er wat lekker stokbrood bij omdat niet alleen de mosselen heerlijk zijn, maar ook de gorgonzolasaus.
    Smakelijk!

Zeeuwse mosselen

Wat een geluk hebben wij toch als Nederlanders, onze mosselen komen gewoon zo uit Zeeland. De twee kweekgebieden zijn de Oosterschelde en de Waddenzee, samen ongeveer 6.000 hectare groot. Ik ben dankbaar dat de mosselen van eigen bodem komen! Ze zijn licht-zoet, romig en ziltig van smaak. Door deze uitgesproken smaak tover je al snel een lekkere maaltijd op tafel. Het mossel pannetje is natuurlijk super bekend, maar er is dus echt veel meer mogelijk. Dit schelpdiertje heeft een korte en duurzame keten. Zowel hang als bodemcultuur mosselen hebben het MSC-keurmerk. Wil je meer informatie over mosselen zo uit Zeeland? Tip: doe mee met de mossel challenge

Mosselen

Ben je geinspireerd om met mosselen aan de slag te gaan? Zoek je nog meer inspiratie zoals deze mosselen met gorgonzola? Bekijk dan deze mossel recepten eens:

Zeeuwse mosselen zeekraal gorgonzola
Samenwerking met Mosselen zo uit Zeeland

Eén reactie

4.50 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte