Kaasplank met portstropen

Kaasplank met portstropen

Als je mij ergens blij mee kan maken is het wel een kaasplank. Lekker met allerlei soorten kazen variërend van burrata, geitenkaas, blauwe kaas, pittige brie tot een lepelkaasje. Deze ultieme feest kaasplank vraagt en snakt naar een zoete tegenhanger, daar gebruik ik de waanzinnig lekkere Ernesto Portstropen voor. De diepe smaken van deze rode en witte port zijn onweerstaanbaar lekker erbij. Ze hebben tegenwoordig ook hele schattige en handige kleine flesjes in het assortiment. Inmiddels hebben deze portstropen al meer dan 800 verkooppunten. Zie hieronder mijn kaasplank met portstropen. 

kaasplank met portstropen

Om een lekkere kaasplank te maken zijn een paar onderdelen belangrijk.

  • Haal kazen bij een lokale kaasboer. Ze vertellen met passie over hun kazen en soms mag je ook even voorproeven.
  • Haal van te voren de kaas uit de koelkast (hier had ik het laatst nog met eigenaar Dick Ernesto over). 
  • Serveer er een glaasje port of wijn bij, heerlijk! 
  • Kijk welke portstroop jouw favoriet is. Combinatie mogelijkheden zijn oneindig. 
  • Geniet er samen van.
ultieme kaasplank met portstropen
Kaasplank met portstropen

Kaasplank met portstropen

Gang Nagerecht, toetje
Keuken Frans, Portogal
Trefwoord geitenkaas recepten, kaas recepten, kaasplank, portstropen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
TOOLS
  • Handrasp
  • oven
INGREDIËNTEN
BEREIDING
  • Om deze ultieme kaasplank te maken raad ik je aan om eerst naar de kaasboer te gaan. Het zijn vaak echt iets lekkerdere kazen, ze vertellen je er graag over. en als je geluk hebt mag je ook proeven!
  • Haal de kazen minimaal 2 uur van te voren uit de koelkast (het lekkerste is een dag van te voren). De kazen hebben veel meer smaak als ze op kamertemperatuur zijn.
  • Pak een bordje en leg hier de burrata op, maak een kleine inkeping en druppel er olijfolie en wat druppeltjes van de portstropen over.
  • Verwarm het stokbrood in de oven en bak het goudbruin af.
  • Dek de tafel gezellig op en verdeel de portstropen over twee aparte bakjes en doe er een lepeltje in. Leg alle kazen op een plank en serveer er een lekker glas wijn (of port) bij!

Recepten met portstropen

Leuk om te weten is dat de portstropen van Ernesto met veel aandacht en liefde gemaakt zijn. Het is een geheim recept wat je echt eens moet proeven. Het is lekker met hartige en zoete gerechten voor elk seizoen. 

 

Speciaal voor deze feestmaand heb ik een paar recepten gemaakt met deze goddelijke portstropen.  

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




snelle kaasfondue met gekarameliseerde druiven
Samenwerking met Ernesto Portstropen
Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte