Ananas op de Big Green Egg met rum & citroen

Ananas op de Big Green Egg met rum & citroen

Het is zonnig lente weer, de bloemen staan vol in bloei en de Big Green Egg staat hier wekelijks te roken. Dit recept heb ik al een tijd geleden gemaakt en het werd nodig tijd om dit met jullie te delen. Dit keer een Caribisch gerecht, omdat ik helemaal weg ben van de combinatie van rum, ananas & citroen. Gemaakt op de Big Green Egg en dit is zó lekker bij je of als toetje! In mijn kookboek staat ook een Caribisch ananas recept, heb jij hem al gespot?
Zie hieronder ananas op de Big Green Egg met rum & citroen!

 

Ananas ‘Big Green Egg

Een gerecht met een tropisch tintje! Mijn goede vriendin Kimsha heeft een Trinedese vader en verteld regelmatig over het streetfood daar, de heerlijke rum en dat de zon daar elke dag vol op schijnt. Wij hebben geluk met het prachtig weer in Nederland en daarom deel ik dan ook dit recept. Het is lekker om zo los te eten, te serveren bij een bolletje ‘kokos‘ ijs of als extraatje bij je toetje!

Serveertip: lekker dus met kokos, citroen of vanille ijs, maar ook bij je toetje!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
handpers citrus pers type 1
Tool
Citroenpers
Ananas op de Big Green Egg met rum & citroen

Ananas op de Big Green Egg met rum & citroen

Gang zoet
Keuken Caribisch
Trefwoord ananas recepten, barbecue recepten, big green egg recepten, Caribische recepten, citroen recepten, rum recepten
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • 1 bak of afsluitbare zak
  • handrasp & handpers
  • Big Green Egg of Barbecue
INGREDIËNTEN
  • verse rijpe ananas (als je een groen blaadje er makkelijk uit trekt, hoort hij perfect rijp te zijn)
  • 1 biologische citroen
  • 1 shot glaasje Rum
  • kaneel stokje
  • steranijs
  • snuf zeezout
BEREIDING
  • Eigenijk is het een heel simpel gerecht om te maken, maar onbetaalbaar lekker vooral als je het op de Big Green Egg maakt. Heerlijk die rooksmaak! Verwarm de Big Green Egg of je barbecue voor op ongeveer 200 graden.
  • Snijd als eerste de verse ananas en verwijder de boven en onderkant en de ruwe zijkanten. Gooi dit weg, Gebruik een specifieke ananas tang of gewoon je mes om de kern van de ananas te verwijderen. Dit is niet eetbaar en kan je zelfs heel erg ziek van worden
  • Snijd ze vervolgens in gelijke dunne plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Pak een bak of een zak en doe hier de rum, sap van 1 citroen, zeste van 1 citroen het kaneelstokje, 1 steranijs en snuf zout in. Sluit de bak of zak goed af en schud even. Laat dit minimaal 4 tot maximaal 24 uur marineren.
  • Na een paar uur marineren of een dag als je hier de tijd voor hebt. Giet je het sap van de ananas plakken af, dep ze even af met een doek en leg ze op het gietijzeren rooster van de Big Green Egg of je barbecue.
  • Na 1-2 minuten draai je ze om, zodat ze aan beiden kanten mooie bruine strepen hebben gekregen.

Big Green Egg recepten

Ben je opzoek naar nog meer Big Green Egg inspiratie of recepten voor op de barbecue? Kijk dan eens hier bij 11x BBQ/EGG inspiratie.

Ananas met rum & citroen op de Big Green Egg

6 reacties

  1. hoi heb jij voor mij het recept van een hele ananas die je ooit gemaakt in 24 kitchen in de green egg met honing en rum.

  2. 4 sterren
    Klinkt heerlijk, gemakkelijk te bereiden en gemaakt als afsluiting van ons zonnige BBQ etentje met Hemelvaart. Had de smaak wel iets uitgesprokener verwacht, ruim twee uur gemarineerd echter geen kaneel/steranijs accenten helaas. Volgende keer iets langer in de marinade.

  3. 5 sterren
    Zo bijzonder dit joh, ik heb inderdaad je andere Caribische gerechten al gespot. De ananas taart staat hier zeker nog op de planning..

4.67 from 3 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte