Favoriet recept van de week:

Kerst & FEEST recepten

Porfielfoto Jadis Schreuder The Lemon KitchenSuperleuk dat je mijn culinaire website vol met eenvoudige recepten en rijke smaken bezoekt, hopelijk kan ik je inspireren om met de verfrissende biologische citroen als basis smaakmaker en lekker veel groenten aan de slag te gaan. Laat je niet afschrikken door mooi gestylde gerechten. Ze zijn bijna allemaal ‘easy peasy lemon squeezy’ te maken, met niet al te veel ingrediënten. 

Heb je een gerecht gemaakt? 

Wil je dan een reactie onder het recept achter laten? Alvast super bedankt en hopelijk tot snel. 

Liefs Jadis!

ZALM & GARNALEN, BEURRE BLANC & TAFELZUUR

Als chef en visliefhebber ben ik altijd opzoek naar een fijne smaak balans. Een zuurtje is een perfecte match met duurzame vis, schaal & schelpdieren. De combinatie van zalm, garnalen, het vette en romige van de beurre blanc en het fris-zure van de augurk & uitjes maakt dit zalm voorgerecht één groot feest. 

5/5

Tools die ik gebruik

Handpers
Zesteur
Zalm met garnalen, beurre blanc en tafelzuur
Zalm en garnalen voorgerecht met beurre blanc & tafelzuur

De biologische citroen als onmisbare smaakmaker

De biologische citroen is niet zo maar een ingrediënt, maar misschien wel de meest veelzijdige! In de schil (zestelaag) zitten etherische oliën met veel aroma en het vruchtvlees zit vol met sapzakjes gevuld met citroensap. Je kan het ook gebruiken als smaakversterker, waardoor je minder zout nodig hebt. Varieer met citroensap, zeste & citroenkrulletjes. Gebruik hierbij citrustools. Samen met verse kruiden en olijfolie vorm ik met de biologische citroen een basis. Er gaat geen dag voorbij zonder het gebruik van mijn favoriete frisse en onmisbare ingrediënt. Je hoeft niet altijd citroen te proeven, maar je mist het wel als het er niet in zit. 

 

Tip: blijf proeven en vindt jouw ideale frisse toon.

Jadis citroenen krat

Laat je inspireren door Jadis

Naast lekkere recepten bedenken, doe ik ook graag inspiratie op! Uit eten gaan is dan ook een favoriete bezigheid, dit varieert van streetfood tot michelin. Zolang het maar met liefde en aandacht gemaakt is. Daarnaast reis ik veel (vooral naar Italië met Sicilië in het bijzonder) en haal ik inspiratie uit van alles waar ik gelukkig van wordt.