5 redenen waarom 'gezond eten' voor je baby belangrijk is

5 redenen waarom 'gezond eten' voor je baby belangrijk is

In het vorige gastartikel van de inspirerende diëtiste Patricia Ploeger gaf ze 7 tips voor een gezonde aanstaande mama. Hierin vertelde ze hoe je tijdens je zwangerschap zo gezond én lekker mogelijk kan eten en waar je goed op moet letten. In dit artikel geeft ze je 5 redenen waarom ‘gezond eten’ voor je baby belangrijk is. Natuurlijk willen we allemaal dat baby’s en kinderen zo gezond mogelijk opgroeien, maar hoe doe je dat eigenlijk?

5 redenen waarom ‘Gezond eten’ voortaan echt op je babyuitzetlijst moet staan

1. Groei & ontwikkeling: de 1ste 1000 dagen zijn cruciaal!

Een kind groeit razendsnel tijdens de eerste 1000 dagen: van zwangerschap tot peuter. De lengte van je baby neemt 50% toe en de kleine wordt maar liefst 4 keer zwaarder. De hersenen groeien en het immuunsysteem is volop in ontwikkeling. Een kindje profiteert maximaal van gezond eten.

2. Smaakontwikkeling: de 1ste 2 jaar kun je volop benutten.

Via het vruchtwater maakt een kindje al kennis met verschillende smaken. Grote kans dat je kindje de smaken straks eerder waardeert. Ook als een kindje geboren is valt er veel winst te behalen. Tot het 2e jaar kun je spreken van the window of oppertunity: een kindje heeft zin om nieuwe smaken te leren kennen. Grijp die kans!

3. Gezond eetpatroon aanleren: de 1ste 5 jaar zijn essentieel.

Eetgewoonten komen vaak op jonge leeftijd al tot stand. Wist je dat je deze gewoonten vaak tot volwassen leeftijd aanhoudt? Als ouder speel je dus een belangrijke rol bij het aanleren van een gezond eetpatroon. Denk aan: eten aan tafel en het aanbieden van groente en fruit.

5 redenen waarom 'gezond eten' voor je baby belangrijk is.  www.thelemonkitchen.nl
5 redenen waarom ‘gezond eten’ voor je baby belangrijk is. www.thelemonkitchen.nl

4. Een gezond gewicht: daar heeft je kind nu al profijt van

Een gezond gewicht is ook voor een kind in de groei belangrijk. Een kind kan zich makkelijker bewegen. Bovendien heeft een kind minder kans op het ontwikkelen van overgewicht en ziekten die daarmee samenhangen, zoals diabetes.

5. Een kind in de groei: heeft al het goede van eten en drinken nodig.

Een kind in de groei heeft àl het goede van eten en drinken nodig! Voldoende energie en de juiste voedingsstoffen, zoals vezels, extra vitamine D en voldoende gezonde vetten. Energie en voedingsstoffen heeft een kindje ook nodig om te kunnen leren, kruipen, vallen en weer opstaan.

Meer weten over gezond eten voor je kind?

Kijk eens op Gezond eten voor je kind, dé online community voor (aanstaande) ouders, opgericht door Patricia Ploeger: kindervoedingsexpert, diëtist én moeder. Hier vind je volledige online programma’s met praktisch advies over gezond eten voor je kind: van zwangerschapswens tot tiener. Meer weten? Schrijf je nu in voor de GRATIS 7-daagse kennismaking die start op 14 januari.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte