+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

[column width=”1/1″ last=”true” title=”Zelf eiersalade maken” title_type=”no-divider” animation=”from-bottom” implicit=”true”]

Eiersalade is super simpel om zelf te maken, je moet alleen even weten hoe. Dit recept heb ik van mijn schoonmoeder die het heerlijk vindt om zelf allerlei salades te maken voor op broodjes, toastjes en zelfs voor bij een lekker visje. Deze variant is gemaakt met kwark, waardoor het minder vet is, maar toch erg lekker, al zeg ik het zelf! Zelf eiersalade maken is dus niet lastig en dat laat ik je hieronder zien!

Eiersalade

Meestal wordt eiersalade gemaakt met een hoop mayo en bieslook. Deze keer laat ik een variant zien met basilicum, citroen en een beetje kerrie. Net even anders maar misschien wel nog lekkerder. Wil je dit serveren nop een verjaardag of feestje? Maak dan het recept een paar keer.

Zelf eiersalade maken met een frisse twist

Ingrediënten:
(2 personen)
2 broodjes
4 eieren
1/2 citroen
een paar blaadjes verse basilicum
1 theelepel kerriepoeder
5 eetlepels volle kwark of Griekse yoghurt

Benodigdheden

handrasp
kookpannetje

Bereidingswijze

  1. Als eerste kook je de eieren op de volgende manier. Zet een steelpannetje op het vuur met een laagje water van ongeveer 2 centimeter. Laat het aan de kook komen en leg de eieren er voor precies 7 minuten in. Zet direct een deksel erop en haal ze uit de pan als de wekker gaat. Laat ze schrikken in koud water.
  2. Pel vervolgens de eieren en prak ze met een vork grof. Voeg vervolgens de kwark toe, meng met de kerriepoeder en wat citroenrasp. Snijd de basilicum in grove stukken en voeg ook nog toe. Breng de eiersalade op smaak met zout en peper en verdeel wat verse basilicum er overheen. 
  3. Verdeel de salade rijk over je broodje en smullen maar!

Tip: Vind je het lekker om meer structuur in deze salade te hebben? Maak hem dan eens met een fijngesnipperd uitje en een augurk!

[column parallax_bg=”disabled” parallax_bg_inertia=”-0.2″ extend=”disabled” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”” background_position=”” background_size=”auto” background_attachment=”” hide_bg_lowres=”” hide_element_lowres=”” lowres_child_width=”1-1″ background_video=”” extended_padding=”” vertical_padding_top=”0″ vertical_padding_bottom=”0″ horizontal_padding=”0″ more_link=”” more_text=”” left_border=”transparent” ornaments=”” class=”” id=”” title=”” title_type=”single” animation=”none” progressive_animation=”none” progressive_animation_custom=”” width=”1/1″ last=”true”]

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen.
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

Nieuwsbrief

Share This