Waffle concept

We willen jullie graag meenemen in de wereld van food design. En hoe kunnen we dat nou het beste doen? Precies, vertellen over wat food designers nou doen na hun studie. Vandaag starten we met Waffle, een wafelconcept van mijn oude klasgenoot Carlo Cramer. 

Waffle concept

Waffle is het bedrijf van mede food designer Carlo Cramer. In het laatste jaar van onze studie, werken we aan een eindopdracht. Een concept wat bij jou past, waar je talenten naar voren komen en waarvan jij denkt dat het nog ontbreekt op de markt (dat is de korte versie). Dit concept wordt gepresenteerd tijdens de Food Experience en sommigen van ons gaan na hun studie verder met dit concept. Zo ook Carlo. Dit is het verhaal achter Waffle!

Het verhaal achter Waffle.

Carlo bedacht het concept Waffle, gezonde wafels voor in de sport- en schoolkantines. Dit omdat steeds meer mensen te zwaar zijn en er is vooral een stijging in overgewicht bij kinderen. Eten is natuurlijk overal verkrijgbaar, maar ook ongezond eten is nog veel te vinden in de sportkantines. Vet, zout en zoet voedsel zijn nog altijd te vinden. Hier wil Carlo verandering in brengen.

Waffle-eten
Foto gemaakt door Carlo Cramer

Een gezond alternatief voor de sport- en schoolkantine

Wat is nou de beste plek om zo’n gezonde snack te introduceren? Sport- en schoolkantines! Dit zijn natuurlijk de plekken om het goede voorbeeld te geven. Het wordt het kantines gemakkelijk gemaakt. Waffle maakt een gezondere wafeldroogmix. Traditionele ingrediënten zoals bloem, suiker en boter worden bijvoorbeeld vervangen door haver, een bron van eiwitten en vezels. Er wordt alleen sojamelk toegevoegd aan de droogmix en het beslag is klaar. Daarnaast levert Waffle ook de benodigheden om te wafels te maken en komen ze een pilot geven. Drie minuten verder en de wafel kan geserveerd worden! Zo heb je de juiste spullen in huis en bereidt je de wafels op de juiste manier. De toppings: honing en jam worden bijgeleverd en soms een extra topping als verrassing, maar kantines zijn vrij om zelf ook nog toppings te bedenken.

Foto eigendom van Carlo Cramer

Waffle is nu al op een aantal locaties verkrijgbaar. Ben je nieuwsgierig geworden of wil je dit concept bij jouw school- of sportvereniging? Neem dan even een kijkje op de site van de waffle: www.waffleconcept.nl.

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

  • Reply Bryan Blaes 10/01/18 at 15:12

    Ik ben verslaafd aan wafels! Maar helaas zijn deze niet zo gezond! Blij dat er nu gezonde wafels bestaan…

  • Geef een reactie